Ko je notranji oblikovalec Greg Natale prejel klic s prošnjo za opremljanje penthousa v Melbournu, je bil ravno na izletu v Parizu. Obkrožen z lepoto evropskega mesta mu ni bilo težko najti navdiha za nov projekt. Lastniki, ki se ukvarjajo s prodajo luksuznih ur in nakita, so svoj penthouse želeli preplesti z rožnatimi in rjavimi odtenki, prav takšnimi, kot jih je Natale občudoval v mestu ljubezni.

Dobrih 370 kvadratnih metrov veliko stanovanje v elitni soseski Toorak v predmestju Melbourna je bilo pred Gregovim posegom dolgočasno in minimalistično ter je potrebovalo občutek veličine.

»Investitorja nista dolgočasna človeka. Gre za mlad par, odprt za nove ideje,« pove Natale, ki je upošteval naklonjenost lastnikov do bogatih in raznolikih odtenkov ter čudovitega sijaja medenine.

Prostor je začel olepševati po slojih. Na novo je opremil vhod z ogledali, z nizom lokov med seboj ločil različne kotičke doma, dodal kamin in novo pohištvo, vključno s stavbnim.

Ves interier je prepletel z rožnatim odtenkom. Rdeče pobarvani stropi poskrbijo za intimno okolje, hkrati pa poudarijo rahlo rožnate tone svetlih hrastovih tal. Rožnata pride do izraza tudi v jedilnici, opremljeni s tapetami Gucci Heron, v spalnici za goste deluje zelo ženstveno, spregledati pa je ne moremo niti v lakiranem stavbnem pohištvu in marmorju v garderobi.

»Najljubša mi je jedilnica. Ozadje Gucci je tako elegantno, a tudi uporabno,« pravi Natale, ki priznava, da je rožnata tudi njegova najljubša barva.

Vendarle pa ni vse v znamenju rožnate. Vzorčaste tapete v toaletni sobi na primer s seboj prinašajo razkošen občutek, v glavni suiti rdeči tempo nadomestijo črne, sive in bele mozaične ploščice, položene v verižnem vzorcu, medtem ko belo in kostanjevo lakiran naguban stenski opaž prikliče duh glamurja iz 80. let prejšnjega stoletja.

Narebrene stene v kostanjevi barvi ustvarjajo toplo vzdušje, polno značaja.

»Končni rezultat močno izraža ljubezen lastnikov do razkošja in glamurja,« sklene Natale, ki je stavil na postmoderni artdeco slog, za opremo stanovanja pa uporabil veliko kosov pohištva znamke Boco de Loba.

Fotografije: Boca do Lobo