Pozabite na izobešanje mrtvih živalskih glav na steno. To pride v poštev le še za lovce, vsi ostali ljubitelji živali pa si lahko omislite ponaredke iz žice, kartona, lesa, blaga ali porcelana. Predstavljamo vam več kot 30 modernih trofej …

Iz porcelana

Ob takšni stenski skulpturi bodo obstali in ostrmeli vsi, ki bodo prišli na obisk. Kajti nima vsak porcelanastega jelena na steni.

Glava, ki sveti

Sodobnim trofejam so dodane še razne funkcije. Na primer ta, da svetijo. Stensko dekoracijo Marnin je oblikoval Matteo Ugolini za italijanskega proizvajalca Karman. Poda se v tradicionalne gorske koče, a tudi v moderno opremljeno mestno stanovanje.

Elkebana

Elkebana je imenitna trofeja za ljubitelje rastlin. Namesto rogov v prazne vdolbine vstavite okrasne veje in vključite domišljijo. Italijanski oblikovalec Fabio Milito je navdih za takšno trofejo dobil v japonskem načinu aranžiranja rož – ikebani.

Iz vezanega lesa

Zelo moderne trofeje, ki v dom prinesejo glamur, so iz vezanega lesa. Izdeluje jih podjetja NA, na voljo pa so v različnih oblikah ter velikosti 34x24x18 cm.

Iz kartona

Kartonasta trofeja je prava spremljevalka za dom ali pisarno, lahko je tudi darilo. Kolekcijo papirnatih živalskih glav je zasnoval Luis Rodrigalvarez, in sicer je na idejo prišel nikjer drugje kot med safarijem. Je pa treba takšno trofejo obesiti proč od ognja in vroče svetilke, da ne konča v plamenih.

Iz žice

Še en od možnosti je kovinska trofeja. Do izraza bo prišla v vsakem prostoru, še posebej pa v dnevni sobi. Primerna je tudi za v otroško sobo, kjer so sicer še bolj priljubljene trofeje iz blaga.

Foto: Pinterest