Pri gradnji ali prenovi hiše ni dovolj le natančno domišljena zasnova projekta, temveč tudi občutek za oblikovanje in lepoto ter izbira materialov, ki zagotavljajo dolgoročno kakovostno bivanje. Hiša, opremljena z vlaknocementnimi izdelki za streho, fasado in vrt, zagotavljajo porabniku varno zaščito pred vremenskimi in drugimi vplivi, ugodno bivalno klimo ter ureditev videza stavbe in okolice za dolgo obdobje brez nepotrebnih vzdrževalnih stroškov.

Genialen gradbeni material s tradicijo

Vlaknocement je zdravju in okolju neškodljiv material, ki se v gradbeništvu uporablja že dolga desetletja. V nestrjenem stanju se ga lahko poljubno oblikuje, v strnjenem stanju pa je obstojen in odporen na različne vremenske pogoje. Sestavljajo ga cement, voda, zrak, polnila ter armirna polivinil alkoholna in procesna celulozna vlakna. Vse te sestavine omogočajo izdelavo trajnih in strukturno razgibanih izdelkov z dolgo življenjsko dobo. Izdelki iz vlaknocementa imajo kup dobrih lastnosti, ki pri gradnji ali obnovi štejejo zelo veliko. Omenimo samo paropropustnost, zmrzlinsko in korozijsko odpornost ter negorljivost. Poleg tega je vlaknocement obstojen tudi v ekstremnih vremenskih razmerah, do živega mu ne pridejo ne neurje, dež, sneg, zmrzal ali vročina.

Enoviti stavbni ovoj

Valovite ali ravne velikoformatne plošče odpirajo širok manevrski prostor za gradnjo streh in fasad. Različni izdelki, formati, oblike in barve se med seboj odlično kombinirajo in dopuščajo možnost oblikovanja edinstvenih stavbnih rešitev, ki so odraz arhitektovih ustvarjanj ali porabnikovih želja in potreb. Obnesejo se tako pri novogradnjah kot pri prenovah objektov, ker zadovoljujejo visoke gradbene in arhitekturne zahteve.

Eternit Slovenija, je podjetje iz Anhovega, ki proizvaja in trži visoko kakovostne vlaknocementne izdelke za streho, fasado in vrt. Ponudba obsega, vsem dobro poznane valovite plošče Valovitka, ravno kritino, fasadne plošče Swisspearl ter izdelke za urejanje vrta in okolice.