Mald par si je na vrhu staromeščanske hiše v centru Ljubljane uredil razkošno in moderno zatočišče, ki preseneča s simfonijo barv.

Na vrhu obnovljene meščanske stavbe v središču Ljubljane se skriva prostorno stanovanje. Stavba, ki je bila v celoti prenovljena, je poleg osvežene zunanje podobe in posodobljenih stanovanj pridobila tudi razkošno strešno teraso, s katere je mogoče opazovati mestni vrvež na Kongresnem trgu. Zunanja, spomeniško zaščitena podoba stavbe je ostala enaka, medtem ko so stanovanja zasnovana sodobno in prilagojeno na današnje bivanjske standarde.

Mlad par in stara Ljubljana

Mlad par si je v svojem stanovanju želel udoben in razkošen bivalni prostor, ki bi omogočal druženje čimvečjega števila ljudi. Zato so s pomočjo arhitektke Marjetke Pajk zasnovali razkošno, odprto kuhinjo, veliko jedilno mizo ter dvojno sedežno garnituro, na teraso pa so umestili manjši paviljon, ki nudi senco, zasebnost in zaščito pred dežjem.

Poleg zelo minimalistične osnovne opreme v nevtralnih tonih v interierju prevladuje les, poudarki pa so premišljeno izbrani tako, da čimbolj izražajo prestiž: mozaične stenske obloge v kopalnicah ter kraljevsko vijolični in turkizni kosi opreme, ki kot vizualni poudarki napolnijo osrednji prostor in spalnico.