Če lahko otrok v prvih razredih šole marsikatero domačo nalogo postori kar za kuhinjsko mizo ali celo na kavču, to kasneje ne velja več. Potreba po mirnem in osebnem delovnem kotičku je z leti vedno večja; mladostnik potrebuje prostor, kjer se uči in opravlja šolsko delo brez vsakodnevnega vrveža. Tak kotiček naj bo opremljen ergonomsko, z dovolj shranjevalne in odlagalne površine, v sobi pa ne bo odveč niti zaščita pred sevanjem elektronskih naprav.

Trend otroških in mladinskih sob gre v smeri modernih linij ter pohištva, ki nudi veliko barvnih kombinacij in široko paleto možnosti postavitve posameznih elementov. Z vsem tem se lahko pohvali novo pohištvo Magnet iz Alplesa, ki omogoča izdelavo sobe in delovnega kota oziroma pisarne po meri. Vse Magnetove odprte regale in omare brez predalov lahko namreč prilagodite po dimenzijah sobe, prav tako lahko po meri in željah oblikujete pisalno mizo, ki je bodisi klasične ravne oblike ali miza v kot.

Pisalna miza je postavljena pravokotno na steno. Spodaj je dopolnjena z nizko omarico, zgoraj pa s poličnikom.

Pohištvo Magnet je na voljo v dveh osnovnih barvah – vedno aktualni beli barvi ter novem trendovskem hrastu, fronte so v  barvah hrasta, bele, modre, marelice in zelene, za popestritev pa se lahko odločite tudi za vzorec Magnet. Izbirate lahko med 6 različnimi ročaji, 11 garderobnimi omarami, 17 modeli postelj, 4 modeli pogradov, po vrhu vsega pa vam je na voljo še zaščita pred sevanjem, kar je ena od edinstvenih lastnosti sob Magnet. Vse našteto vam omogoča, da lahko ustvarite unikatno kraljestvo za malčka, osnovnošolskega otroka ali mladostnika, kjer se bo lahko igral, družil s prijatelji, se učil, izražal svoj kreativnost ali se sproščal … in to vse dotlej, dokler ne bo zapustil domačega gnezda.

Bogat izbor barv in ročajev

Prednosti novih otroških sob Magnet Alples so prilagodljivost prostoru in sestavljivost, večnamenska uporabnost s poudarkom na varnosti, primernost za otroke vseh starosti, različne postavitve pisalnih miz po meri, širina postelj od 90 do 140 cm, kombiniranje z vgradnimi omarami drugih linij …

Kako torej s pohištvom Magnet ustvariti funkcionalni delovni kot ali domačo pisarno za mladostnika? Čisto preprosto! 

1. Prostor brez motečih dejavnikov. Delovni kot otroka in mladostnika naj bo urejen v njegovi sobi, saj ima v lastnem prostoru mir, zato je lahko bolj produktiven. Če imate možnost, je pisarna seveda lahko tudi drug, samostojen prostor doma, ki ponuja potrebno intimo in omogoča delo brez motečih dejavnikov.

2. Pisalna miza. Glavni kos pohištva v delovnem kotu je pisalna ali računalniška miza. Njena delovna površina naj bo dovolj velika, da bo vse na dosegu roke, vštejte še prostor za računalnik ter prostor za shranjevanje (zvezkov, papirja …).

Moderen učni prostor, ki se drži deloma zaprte in deloma odprte vgradne omare, ponuja več kot dovolj prostora za vse, kar najstnik potrebuje za šolsko delo.

S pohištvom Magnet lahko sestavite pisalno mizo po meri, to pomeni, da sami določite njeno obliko (klasična ravna ali kotna), barvo in material. Na voljo imate 5 različnih podnožij in mizne plošče po meri, ki se prilagodijo dimenziji razpoložljivega prostora. Tudi če je prostora malo, širine manj kot 1 meter, ki mora zasilno postati delovni prostor, ga je mogoče izkoristiti za postavitev mize. Enako velja takrat, kadar je prostora dovolj. Najdaljša mizna ploskev lahko meri vse do 2,4 m, njena debelina 38 mm pa zagotavlja potrebno trdnost, moč in stabilnost.

Mizo lahko za piko na i dopolnite še s predalniki, policami, kockami, visečimi omaricami, oblogami in različno visokimi regali in omarami, seveda popolnoma prilagojenimi prostorskim zmogljivostim. Tako pridobite tudi shranjevalni prostor in posledično manj razmetano sobo, saj bodo knjige, šolske potrebščine, igrače končno imele svoje mesto.

Pisarniški kot je lahko urejen tudi v dnevni sobi.

3. Svetloba je pomembna. Nadalje je pri razporeditvi pohištva pomembno, da se oprete na vire svetlobe oziroma, da pisalno mizo postavite blizu okna, opremljena naj bo tudi z namizno svetilko. Dovolj pozornosti je treba nameniti še izbiri udobnega, ergonomsko oblikovanega stola, kajti bolečine v križu niso nobena redkost niti pri mladostnikih in z uspešnim šolskim delom zagotovo ne gredo z roko v roki.

Kocke na steni nad pisalno mizo so odličen nadomestek polic. Primerne so zlasti za shranjevanje knjig.

4. Minimalizem. Pri opremi za delovni kot, predvsem pa pri dodatkih, se velja držati minimalizma. Na mizi naj bo čim manj stvari, kabli, ki se jih hitro veliko nabere, pa naj bodo urejeni in čim bolj skriti.

5. Zaščita pred sevanjem. Ker so računalniki, mobilni telefoni in druge elektronske naprave danes stalnica, za konec ni odveč razmisliti niti o tem, kako v otroški/mladinski sobi njihove negativne učinke čim bolj izničiti. Pri Alplesu so se na primer domislili zaščitnih prevlek na pohištvu. Postelje in nočne omarice Magnet so opremili z zaščito, ki 99-odstotno prepreči prehod sevanja. Elementi so zasnovani tako, da je otrok preko mobilne naprave še vedno dosegljiv, sevanje pa se zmanjša na najmanjšo možno mero.

Zakaj izbrati Alplesovo pohištvo?

Investicija v dobro opremo delovnega kotička se zelo obrestuje. Kakovostna oprema je bolj dolgoročna, otrok in mladostnik se bo v tako urejeni sobi tudi veliko raje zadrževal in bolj pridno opravljal svoje obveznosti.

Če boste zaupali Alplesovemu pohištvo, boste zaupali vodilnemu proizvajalcu na slovenskem trgu, ki dela po najvišjih standardih kakovosti. Njihovo pohištvo je sestavljivo, zato boste z nekaj iznajdljivosti opremo za pisarno oziroma delovni kot optimalno uredili ter res izkoristili prostor, ki ga imate na voljo. Pestra izbira materialov, barv in elementov omogoča, da se najde nekaj za vsak okus. En prostor lahko opremite samo s pohištvom Magnet ali pa še z drugimi programi, različne kombinacije še vedno poskrbijo za lepo domačo pisarno, ki se bo ujemala z ostalimi elementi v prostoru.

Simpatičen delovni kotiček, kjer je pisalno miza povezana z nizom omaric.

Pri Alplesu od začetka stavijo na les. Les, ki je ekološki, obnovljiv material. Z njim se ne more primerjati nič drugega. Če se sprašujete, kako opremiti pisarno, torej ne pozabite, da je leseno pohištvo najbolj človeku prijazno, pri Alplesu pa so tudi zelo ekološko usmerjeni in pri proizvodnji skrbijo za relativno nizek ogljični odtis, kar ozaveščene stranke gotovo prepriča.

Katalog otroških sob Magnet, si lahko ogledate tukaj ali pa si na dom naročite tiskano izdajo. V najbližjem salonu pohištva Alples se lahko dogovorite tudi za brezplačen 3D izris otroške sobe ali samo delovnega kotička.

Več: www.alples.si

Sponzorirana vsebina