Izbira talnih ali stenskih oblog je ena izmed najpomembnejših odločitev pri opremljanju interierjev. Le-ta mora biti premišljena in v skladu z ostalo opremo in vzdušjem ambienta. V primeru, če nam dekorativni dodatki ali kosi pohištva niso všeč, jih lahko enostavno, hitro in brez težav zamenjamo. Pri talnih in stenskih oblogah se proces nekoliko zavleče in nas stane kakšen evro več. V nadaljevanju si preberite in oglejte, kateri trenutni trendi italijanske keramike.

Ozki formati

Medtem ko večina oblikovalcev raje poseže po keramičnih ploščicah večjega formata, v modo zopet prihajajo ozke linije in formati, ki nudijo odlično priložnost za ustvarjanje igrive kompozicije. Vaše kopalnice bodo z umestitvijo tega trenda izgledale sodobno, brezčasno in posebno. Ozke linije lahko nizate po želji: navpično, vodoravno, v obliki ribje kosti in podobno.

Linije

Te sodobne ploščice z različnimi linijskimi dizajni v prostoru ustvarjajo gibanje, dodajo višino in vzbudijo takojšnje zanimanje in pozornost. So nekaj posebnega in marsikomu nekaj čisto novega.

Umirjene barve

Letošnje leto so moderne keramične ploščice nekoliko bolj umirjenih barv. Odlična barvna odtenka, ki ju lahko umestite v vaše kopalniške in toaletne prostore, sta umirjena modra in olivno zelena.

Preprosti in naravni materiali

Keramika je sama po sebi skromen in naraven material, ustvarjena iz glinene mase – zemeljskega materiala. Zasnovana je tako, da je trajnostna in uporabna, a se po določenem času še vedno lahko vrne v svojo prvotno obliko, torej popolnoma reciklira.

Keramika v imitaciji lesa

Les v prostor vnese toplino, žal pa ni vedno primerna izbira. Bolj primerne so keramične ploščice, saj so odporne proti vlagi, izjemno trpežne in enostavne za čiščenje. Keramične ploščice, ki imitirajo les, so povrhu vsega danes tako prepričljive, da jih zlahka zamenjamo za pravi les.

Fotografije: Pinterest