Ste eden tistih, ki živi za potovanja, odkrivanje novih krajev in spoznavanje tujih kultur? V podjetju Slavec Design so pripravili nekaj za vse popotnike in ljubitelje potovanj, ki svoje spomine tako lahko delite kar na steni v domači dnevni sobi. Z lesenih zemljevidov bo namreč enostavno razbrati, kje vse ste že bili in kaj vse ste že videli, ob vsakem pogledu nanje pa se vam bo odprla zakladnica spominov.

Ideja se je porodila Nini Slavec, sicer diplomantki upravnih ved in veliki ljubiteljici potovanj. Že dlje časa je želela svojo spalnico dopolniti z zemljevidom, na katerem bi lahko označevala obiskane države. Tudi brskanje po spletu ni obrodilo sadov, saj ji zemljevidi, ki so bili na voljo, niso bili po godu. Iskala je nekaj drugačnega, nekaj več. Ko se je tako zaposlila v družinskem podjetju, ki se prvotno ukvarja s prodajo okovja in dodatkov za vrata, je začela razmišljati, da bi kupcem ponudila tudi lesene zemljevide.

»Začela sem razmišljati, kaj je tisto, kar bi me veselilo, tisto, kar bi opravljala res z veseljem. V podjetju smo že imeli laserski gravirni stroj in takoj sem pomislila, da bi lahko sami izdelovali zemljevide. Tako se je vse začelo, od samega oblikovanja do proizvodnje,« pojasni Nina. Njena ideja je prepričala tudi ostale družinske člane, ki so ji priskočili na pomoč. Poleg staršev, ki sta omogočila izpeljavo projekta iz finančne plati, je v izdelavo lesenih zemljevidov vpet tudi brat Rok. Izdelek so sprva ponudili slovenskim kupcem, v prihodnosti pa imajo željo prodreti tudi na tuje trge.

»Leseni zemljevidi sveta so izdelani iz lesenih plošč različnih barv. Vsako posebej najprej izrežemo v obliki sveta, po želji vsakega posameznika pa nato vgraviramo države in državne meje. V vsak zemljevid vložimo veliko truda in skrbimo, da do stranke pride popoln,« pojasni Nina. Poleg zemljevida priložijo tudi samolepilne označevalce, s katerimi označite že obiskane države. Zemljevid lahko dopolnite s spominki in fotografijami ter tako zabeležite čudovite spomine, ki ste jih zbrali med raziskovanjem zemeljske oble. Gre za čudovito stensko dekoracijo, ki tako postane neke vrste beležnica vaših potovanj in vtisov. Leseni zemljevidi so priljubljeni tudi med podjetji, ki tako označujejo poslovne partnerje s tujine.

Eden izmed lesenih zemljevidov krasi tudi steno v Nininem stanovanj. Kot navdušena popotnica je zapolnila že lep del zemljevida, a kot priznava sama, velik del ostaja še neoznačen. »Preden sem začela z označevanjem, sem mislila, da sem videla ogromno sveta, vendar sem na zemljevidu opazila, da imam še veliko za videti. Sem pa stara 25 let, tako da je to izvedljivo. Največji del zemljevida imam izpolnjen na evropskem delu, ostalo me čaka po koncu pandemije,« nam zaupa. Čaka pa jo tudi kopica dela, saj želi svoj produkt še izpopolniti, predvsem v smislu dimenzij in barvne lestvice. Poleg tega načrtuje tudi oblikovanje zemljevida Slovenije. »Znamko Slavec Design vidim kot hitro rastočo inovativno dekoracijo v trendu z najnovejšo tehnologijo,« zaključi Nina.

Več: www.slavecdesign.si