Na obrobju Braslovč stoji hiša, skladnih arhitekturnih potez in s približno 200 kvadratnimi metri površine. Pri notranji opremi je minimalistična in zračna, maksimalno zapeljiva pa je zaradi slogovno usklajenih vhodnih, garažnih in notranjih vrat.

Že ko se po dovozu pripeljemo do hiše, ne moremo drugače, kot da jo presojamo z občudovanjem. Lastnika sta si želela moderne arhitekture, drugačne od ostalih hiš v okolici, pri opremi pa stavila le na kakovost in skrbno izbrane materiale.

In to se najbolj vidi pri vratih. Vsa so proizvajalca Hörmann Slovenija, ki ima v ponudbi vsa potrebna vrata za dom. »Od vhodnih, garažnih, notranjih vrat. Zapiramo kletne prostore in dvoriščna vrata opremimo z visoko zmogljivimi pogoni Hörmann,« pravijo njihovi predstavniki.

In katera vrata so vgradili v to lično družinsko hišo? Vhodna vrata so tipa Thermo Safe z odpiranjem na prstni odtis. Gre za aluminijasta vrata, ki prepričajo z visokimi standardi glede varnosti ter so posebej primerna za nizkoenergijske hiše, saj nudijo visoko toplotno izolacijo. Vgrajeno imajo 5-točkovno ključavnico, odpiranje na prstni odtis pa je izredno praktična in udobna rešitev, saj imajo lastiki »ključ« vedno s seboj.

Garažna vrata so jeklena sekcijska LPU42, za katera je značilno navpično odpiranje pod strop. S tem prihranijo veliko prostora tako v garaži kot pred njo, obenem pa jih zaradi varovala morebitni vlomilci ne morejo dvigniti, saj se avtomatsko zaskočijo. Vrata so opremljena s tesnili, ki zadržijo veter in dež, 42 mm debele lamele pa zagotavljajo zelo dobro izolacijo.

Tako vhodna kot garažna vrata so barvno in slogovno usklajena z zunanjo podobo hiše, s čimer se doseže enoten videz, ki se nadaljuje tudi v notranjosti hiše. V interjerju sta se lastnika odločila za vgradnjo s steno poravnanih lesenih notranjih vrat. Oblečena so v površino Duradecor, ki je odporna proti praskam in trajno ščiti vrata, da bodo še dolgo lepo izgledala. Prav tako so opremljena z magnetno ključavnico, katere prednost je predvsem tiho odpiranje in zapiranje brez nadležnega škripanja in udarcev standardnega jezička ob podboj.   

Tako sta lastnika imenitne hiše v Braslovčah s Hörmanovimi vrati, ki slovijo po svoji tradiciji in kakovostnih pogonih, preizkušenih na dolgo življenjsko dobo, opremila celo hišo. Če bi imela še klet, bi pri istem proizvajalcu lahko naročila še kletna vrata, kot tudi vrata za dvorišča. Morda se bo potreba pojavila čez leta in seveda bosta tudi takrat vedela, na koga se lahko obrneta po najboljšo rešitev.  

Več: hormann.si

Sponzorirana vsebina