Kaj pomeni živeti najbolje? Sto ljudi ima sto odgovorov.

Vsak človek ima svojo zgodbo. Lumar že 30 let podpira te zgodbe s svojimi tehnološko naprednimi, inovativnimi, okolju prijaznimi in energetsko učinkovitimi hišami, v katerih lahko njihovi kupci zaživijo polno in trajnostno, z najvišjo kakovostjo bivanja ter odgovorno do soljudi, okolja in generacij, ki prihajajo. Ob tej okrogli obletnici so se odločili, da na prav poseben način predstavijo svoje delo.

Vabljeni na razstavo hiš v galeriji Lumar. Ne zato ker bi bile hiše Lumar umetnine, temveč zato, ker je vsaka hiša Lumar majhen doprinos k umetnosti dobrega bivanja.

Lumarjeva filozofija že od začetka temelji na povezovanju tradicije in naprednih tehnologij. Tradicija se kaže v uporabi lesa kot osnovnega gradnika njihovih hiš, mojstrski izdelavi in izjemnem občutku za podrobnosti. Nenehni razvoj in uporaba naprednih tehnologij pa jim omogočata, da že vrsto let spadajo med vodilne ponudnike na področju trajnostne gradnje in so uspešni na poti do bivanja brez emisij.

Tako si lahko v galeriji Lumar ogledate izbor nekaj hiš Lumar, ki so zaznamovale 30 let podjetja, kot interpretacije različnih, danes že tradicionalnih umetniških slogov. Njihova inspiracija so bili mojstri, kot so Wassily Kandinsky, Juan Gris, Paul Gauguin, Paul Nash, Vincent van Gogh, Claude Monet, Paul Cézanne, Piet Mondrian, Alphonse Mucha, Rembrandt, Robert Delaunay, Leonardo da Vinci, Caspar David Friedrich, Gustav Klimt in Kazimir Severinovič Malevič – brez posebnega vrstnega reda in preferenc.

Vsa dela so bila ustvarjena z uporabo napredne tehnologije – umetne inteligence, ki dokazuje, da se svet okoli nas izjemno hitro spreminja. Naj bo razstava zanimivo in zabavno potovanje skozi svet udobnega bivanja ter hkrati opomnik za premislek o vplivu te tehnologije na našo sedanjost in prihodnost.