Zakaj je krokodilja koža priljubljena v notranjem dizajnu?

Ljudje si želimo, da bi bilo naši domovi nekaj posebnega in izstopajočega, kar pa običajni materiali dostikrat ne omogočajo. Takrat nastopijo eksotični elementi, kot je krokodilja koža oziroma njeni vzorci. Ti takoj poskrbijo za »vau« učinek.

krokodilja koža

Mnoge vrste krokodilov sodijo med ogrožene oziroma prizadete vrste, zato seveda ne bomo segali po izdelkih iz prave krokodilje kože, temveč po imitacijah. Tudi te so vzdržljive, vodoodporne in ognjevarne, uporabne pa v vseh prostorih: družinskih sobah, poslovnih in javnih prostorih, pisarnah, kopalnicah … Na voljo so nam tudi umetne folije, ki posnemajo vzorec aligatorjeve kože, in jih lahko polagamo na površino pohištva, sten ali tal, lahko si omislimo celo keramične ploščice z vzorcem krokodilje kože, skratka možnosti imamo veliko. In kakšne prednosti lahko ob tem pričakujemo? Poznavalci pravijo, da ima vzorec krokodilje kože vsaj tri pozitivne učinke na naš dom:

Unikaten videz

Eden najboljših razlogov, zakaj uporabiti vzorec krokodilje kože, je ta, da izstopimo iz povprečja. Tipična krokodilja tekstura z značilnimi luskami je magnet za oči, poleg tega se ujema z različnimi barvami, še posebej temnimi.

Posebne karakteristike

Umetno krokodilje usnje ali folije imajo karakteristike, ki so dobrodošle v vsakem domu. Umetno usnje je primerno za oblazinjeno pohištvo, stole, tabureje, blazine in preproge. Je mehko na dotik in ga je enostavno čistiti. Folije za oblaganje pohištva pa so trpežne in odporne na udarce. Brez skrbi lahko z njimi oblečemo tudi mize in drugo bolj obremenjeno pohištvo.

Ekskluzivnost in eksotičnost

Krokodilji vzorec poleg tega prinese v prostor občutek glamurja, elegance in ekskluzivnosti. Če ima večina ljudi imitacijo ovčjega ali kravjega usnja, so le redki, ki se odločijo za aligatorjev vzorec. Ta prinese interjerju vizualno privlačnost in odseva eksotični draž.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekAmbienti – 7. sezona, 10. oddaja
Naslednji članekVsak kos pohištva naj pripoveduje zgodbo
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
1 komentar
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
Rebeka
3 mesecev nazaj

Kje je možno kupiti keramiko v izgledu krokodilje kože?