Votle betonske kocke niso samo za težka gradbena dela. Prav presenečeni boste, kako uporabne so lahko tudi pri manjših projektih, ki se jih lotite kar sami. Hitro, kreativno in funkcionalno – za dom in vrt!

Za izdelavo pohištva iz betonskih kock ne rabite posebnega orodja, saj večinoma zadostuje, da kocke le zlagate eno poleg druge. Potrebujete pa nekaj moči (same kocke so namreč težke), odločnosti in idej, kaj vse bi iz njih naredili.

Imenitnih predlogov ne manjka, naj bo za notranjost ali zunanjost vašega doma. Pomislite na primer na naslednje: betonski podstavek za posteljo, predelna stena, zunanji žar, vrtna klop ali lonec za rože. Pa tudi betonska ptičja hišica ni kar tako, ali morda multimedijska enota. Da knjižnih regalov, pri katerih police slonijo na betonskih kockah, niti ne omenjamo.

Izdelki iz votlih betonskih kock bodo vsekakor trpežni in lepi, v ambient bodo prinesli pridih industrijskega sloga ali celo pomirjujočo zen energijo – odvisno seveda od tega, kako jih boste uporabili.

Foto: Pinterest