Zaradi tehnološkega napredka je vse več različnih načinov, kako domove ohranjati čiste. Robotski sesalnik je ena od možnosti. Gre za najbolj priljubljeno »high tech« napravo, ki nam lajša življenje in če ga uporabljamo pravilno, bo prah dejansko izginil z vseh kotov našega ambienta.

Spoznajmo svoje bivalno okolje?

Preden kupimo robotski sesalnik, si dobro oglejmo svoj dom. Preverimo vse kote in niše ter ob tem razmišljajmo s perspektive sesalnika. Če stoji zofa bolj nizko pri tleh, bomo potrebovali čim tanjši sesalnik. Se prah večinoma nabira v kotih? Potem investirajmo v robota, ki je sposoben doseči tudi težje dostopna mesta. Je stanovanje veliko? Ima nezavarovano stopnišče in visoke pragove? Sesalnik mora v tem primeru imeti zmogljivo baterijo in biti sposoben premagovanja manjših ovir. Pomembno je tudi to, kakšne talne obloge prevladujejo v našem domu (parket, preproge, laminat …), ali smo morda alergiki, imamo hišne ljubljence, ki puščajo dlake … Odgovorom na ta vprašanja prilagodimo izbor sesalnika.

Olajšajmo mu delo

Imeti doma robotski sesalnik seveda ne pomeni, da bomo mi stali čisto križem rok. Sesalnik bo najbolje opravil svojo nalogo, če mu bomo umaknili večje ovire s poti, na primer oblačila, torbe in druge predmete, ki jih odlagamo na tla. Tako bo elektronska marljiva čebela kar najlažje krmarila naokoli in pobirala prah.

Robot naj bo čist

Robotski sesalnik je treba ohranjati čist. To pomeni, da mu čim pogosteje spraznimo posodo za prah, s krtač odstranimo ujete lase in vlakna ter skrbimo za redni servis. Lepo vzdrževan robot nam bo služil leta in leta in bo zlahka postal naš najboljši prijatelj.

Polnilna postaja

Polnilno postajo postavimo na mesto, kjer bo lahko dostopna, najbolje v prostor, ki zahteva najpogostejše sesanje. Tako bomo sesalnik vedno imeli pri roki, ko ga bomo potrebovali.

Kateri robotski sesalnik?

Šele ko poznamo osnove sodelovanja z robotskim sesalnikom, je čas za nakup. Izberimo takšnega, ki izpolnjuje čim več naših kriterijev, kot na primer novi robotski sesalnik Rowenta Explorer S60. Ta se lahko pohvali z dvema značilnostima, in sicer – je dovolj nizek, da lahko zleze pod pohištvo, ter hkrati sesa in mokro čisti.

  • Ultra tanka oblika: sesalnik Rowenta Explorer S60 je visok le 6 cm. To pomeni, da lahko posesa tudi pod izredno nizkim pohištvom in po vseh kotih.
  • Hkrati mokro čiščenje: včasih samo suho sesanje ni dovolj, saj s tem mikro prahu ne odstranimo. Robotski sesalnik Rowenta Explorer poskrbi za popolnoma čista tla s posebno tehnologijo suhega in mokrega čiščenja hkrati, kjer se integrirana mikro krpica ob gibanju vlaži in tako odstrani najmanjše delce prahu. Krpice za mokro čiščenje so odstranljive in pralne v pralnem stroju.
  • Vse površine: posesa vse vrste talnih oblog in preprog. Z visoko učinkovito turbo krtačo zanesljivo odstranjuje tudi živalsko dlako.
  • Natančno gibanje: sesalnik deluje tiho in s pomočjo navigacijskega sistema, katerega lahko enostavno upravljamo preko mobilne aplikacije, ali mu enostavno glasovno ukažemo z ustreznim pripomočkom. Stranska kamera omogoča, da robot natančno sledi stenam, infrardeči senzorji pa zaznajo prepreke in preprečujejo padce sesalnika.
  • Je nagrajen: Robotski sesalnik Rowenta Explorer je letos osvojil tudi naziv “Izbran produkt leta 2020”, ki ga vsak leto dobijo izdelki po izboru slovenskih potrošnikov v svoji kategoriji.

Sprostimo se in uživajmo

Mnogi ob hitrem tempu življenja težko najdemo čas, da bi vsak dan sesali svoje domove. Prvič zato, ker je opravilo zamudno, drugič pa, ker v prostem času raje počnemo kaj drugega, denimo gremo na sprehod ali se posvečamo bližnjim. V takšnem primeru je sesanje najbolje prepustiti robotskemu sesalniku Rowenta Explorer S60. Mi pa se raje sprostimo in uživajmo.

Fotografije: Rowenta