Pomlad je končno tu, z njo pa čas, da debele volnene odeje zamenjamo s svežimi spomladanskimi detajli. Predlagamo nekaj idej.

Ustvarite svoj mali herbarij. Naberite spomladanske cvetlice, trave in cvetove sadnih dreves, jih sprešajte, potem pa jih obesite na steno. Nič ni lepšega kot naravna dekoracija!

V dom vnesite spomladanske barve. Zelene, rumene in turkizne. Najlažje kar v obliki prevlek za blazine – izberite takšne z naravnimi motivi in z izrazito teksturo.

Les in naravna vlakna. Svoj dom (predvsem pa teraso in balkon) opremite z naravnimi materiali – s pletenimi stoli in mizicami, drevesnimi štori, lestenci iz ratana ali trstike, s pletenimi košarami …

Foto: Woode & Blonde

Vaze, vaze in še več vaz. Spomladi nas narava obdaruje na vsakem koraku – na sprehodu po gozdu, travniku ali domačem vrtu. Ne izpustimo priložnosti, da si vsakič znova naberemo svežega cvetja, mačic, trav in travniških rastlin, ki jih nato oblikujemo v preproste šopke in postavimo v izbrane vaze – keramične, steklene ali kamnite.

Foto: Pixabay

Zamenjajte ves težak tekstil: težke zimske zavese nadomestite z lahkimi, belimi in prosojnimi; težko preprogo s takšno iz jute ali trstike; volneno odejo, s katero ste se greli pred televizorjem, pa nadomestite z laneno ali bombažno.

Foto: Pexels