5 idej za osvežitev doma s pomladno noto

Pomlad je končno tu, z njo pa čas, da debele volnene odeje zamenjamo s svežimi spomladanskimi detajli. Predlagamo nekaj idej.

0
Foto: Pixabay

Ustvarite svoj mali herbarij. Naberite spomladanske cvetlice, trave in cvetove sadnih dreves, jih sprešajte, potem pa jih obesite na steno. Nič ni lepšega kot naravna dekoracija!

V dom vnesite spomladanske barve. Zelene, rumene in turkizne. Najlažje kar v obliki prevlek za blazine – izberite takšne z naravnimi motivi in z izrazito teksturo.

Les in naravna vlakna. Svoj dom (predvsem pa teraso in balkon) opremite z naravnimi materiali – s pletenimi stoli in mizicami, drevesnimi štori, lestenci iz ratana ali trstike, s pletenimi košarami …

Foto: Woode & Blonde

Vaze, vaze in še več vaz. Spomladi nas narava obdaruje na vsakem koraku – na sprehodu po gozdu, travniku ali domačem vrtu. Ne izpustimo priložnosti, da si vsakič znova naberemo svežega cvetja, mačic, trav in travniških rastlin, ki jih nato oblikujemo v preproste šopke in postavimo v izbrane vaze – keramične, steklene ali kamnite.

Foto: Pixabay

Zamenjajte ves težak tekstil: težke zimske zavese nadomestite z lahkimi, belimi in prosojnimi; težko preprogo s takšno iz jute ali trstike; volneno odejo, s katero ste se greli pred televizorjem, pa nadomestite z laneno ali bombažno.

Foto: Pexels

0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje