Naravni materiali in linije so postali zelo priljubljeni pri notranjih oblikovalcih in nekateri to jemljejo zelo dobesedno. Tako vse pogosteje naletimo kar na cela drevesa, spremenjena v pohištvo ali dekorativne elemente. Morda res ni všeč vsakomur, zagotovo pa je impresivno in unikatno!

Knjižni regal

Ljubitelji narave boste zagotovo navdušeni nad takšnim knjižnim regalom. Veje, ki se razprostirajo na vse strani, so imenitna zasnova za police z veliko prostora za odlaganje knjig.

Obešalnik

K urejenosti stanovanja zagotovo poleg omar pripomorejo tudi stojala in obešalniki. Z njimi se izognete mečkanju oblačil, hkrati pa so ta tudi hitro pri roki, kadar jih potrebujete. Zakaj v predsobo ne bi postavili obešalnika v obliki drevesa? Lahko pa tudi v kopalnico, kjer bo služil za obešanje brisač.

Posteljni okvir

Posteljni okvir je lahko povsem neopazen, preprost in ravnih linij, lahko pa je tudi center spalnice in magnet za oči. Najbolj drzni uporabijo kar cela debla, drugi pa le veje za poudarjanje vzglavnega dela postelje.

Svetilka

Deli drevesa se spremenijo v zanimive noge talnih svetilk ali lestence. Domači mojstri lahko pod strop obesite vejo in nato okoli nje ovijete svetilna telesa.

Pregrada ali ograja

Za piko na i lahko debelejše veje oblikujete tudi v stopniščno ograjo ali predelno steno, s katero ločite večji prostor na dva dela. Takšna predena stena deluje bolj zračno in odprto, skoznjo pronica tudi veliko svetlobe.

Fotografije: Pinterest