V argentinskem glavnem mestu Buenos Airesu so lastniki želeli osvežiti svoje stanovanje. Posegov so bili deležni dnevni ambient, jedilnica in otroška soba – prav vsi našteti prostori pa so po prenovi zaradi nevtralne barve pohištva postali svetlejši, sodobnejši in prijetnejši.

Najprej se ustavimo v jedilnici s čudovitimi lesenimi tlemi, ki se zelo dobro ujamejo z nevtralnimi barvami, belim marmorjem in zlatimi detajli. Viseč lestenec in kamnita miza ustvarjata občutek umirjenosti, ki je v jedilnici vedno dobrodošla. Prav posebni pa so stoli – edinstvene oblike delujejo skoraj vesoljsko.

Ko pridemo v dnevni prostor, takoj opazimo, da se oprema nadaljuje v enakih svetlih barvah ter preprostem sodobnem slogu z izstopajočo modularno zofo. Ta spominja na kocke sladkorja, ki jih dodajamo kavi ali čaju, in je s svojo oblazinjeno udobnostjo prava popestritev prostora. Ostre linije konzolne mize mehča ovalno ogledalo, medtem ko stenske svetilke objemajo drevesnim vejam podobni podstavki, ki v dom prinašajo vtis organskosti.

Najbolj pozorne prenove pa je bila deležna otroška soba, ki je tudi najbolj očarljiv del stanovanja. Po izbiri barv je primerna tako za dekle kot fanta, v njej se preliva kombinacija bež in modrih odtenkov, ki delujejo pravljično. Pisalna miza je narejena v obliki oblaka, ima veliko shranjevalnih površin in na njej se pisanje domače naloge zagotovo zdi kot magična dogodivščina. Dopolnjuje jo enak stol, kot smo ga videli v jedilnici, v prostor pa jim je uspelo vključiti celo sedežni element – ravno tako v obliki oblačka – in okroglo ogledalo, izdelano iz starane brušene medenine.  

Čeprav stanovanje ni opremljeno s pohištvom po meri – notranja oblikovalka je kombinirala pohištvo in dodatke celo treh proizvajalcev –, se zdi, kot da oprema preprosto sodi skupaj. Vse je povezano v enkratno celoto, ki lastnike brez dvoma navdušuje.

Fotografije: Covet House