Obesiti sliko je bil včasih edini način okraševanja sten. Danes pa so nam na voljo najrazličnejše stenske umetnije, foto tapete, dizajnerski posterji in nenazadnje LED razsvetljava. Ta zahteva posebno poznavanje in nikakor ni dovolj, da na steno namestimo samo nekaj diod, da bi dobili želeni umetniški rezultat. Kadar z izbiro in postavitvijo luči zadenemo, pa lahko že en sam klik na stikalo ustvari magijo v prostoru. Poglejmo, kako so LED luči lahko prava stenska umetnost.

Aurora

led stenske luči

Umetniški učinek in hkrati luč, ki nas oskrbuje z zadostno količino svetlobe, je možno imeti v enem. To nam omogoča Auroro, svetlobno telo kanadskega startup podjetja Nanoleaf. Gre za trikotne led panele, ki jih na steno namestimo v najrazličnejših oblikah, pri katerih je povsem zadosti, da je na steno privijačen le eden, vsi ostali se nanj pritrjujejo po sistemu na klip. Vsak panel lahko oddaja različno barvno svetlobo, kar pomeni, da imamo na voljo milijone kombinacij, vključno s predpogramiranimi scenami, kot sta denimo jutranji vzhod ali vodni slap. Luči upravljamo z mobilno aplikacijo.

Oglato

led stenske luči

Razsvetljava lahko v ambient prinese luksuzen občutek. Na subtilen način ali tako, da opozori nase. Oglate LED luči se imenitno podajo na prazno belo steno. Zagotovo pa nič ne zgrešimo niti takrat, kadar je podlaga v barvah.

Kača

Luči so eden od načinov, da prostor umirimo in ga naredimo tišjega. LED luč, ki se po steni plazi in zvija kot kača, deluje oprav mistično.

Geometrično

led stenske luči

LED svetloba se odlično ujame z geometričnimi oblikami, ki so velik trend v notranjem oblikovanju. Z razsvetljavo torej lahko v svoj dom vnesemo umetnost in smo hkrati še v trendu.

Ogledalo

led stenske luči

Če se želimo počutiti kot hollywoodska zvezda, si omislimo takšno ogledalo. Imenitno je kot dekoracija in zelo uporabno za nanašanje ličil, saj LED sijalke dobro osvetlijo posamezne dele obraza.

Iluzija

led stenske luči

LED lučem pogosto očitajo, da nimajo zadostne svetilnosti in da so primerne le za ambientalno razsvetljavo. To nikakor ne drži. Izžarevajo lahko povsem dovolj svetlobe in hkrati dajo prostoru učinek optične iluzije z umetniško vrednostjo.

Spirala

led stenske luči

Z LED lučmi lahko ustvarimo kar koli želimo in ravno to je njihova prednost pred ostalimi. Nekaterim so všeč geometrične oblike, drugim preprost slog, tretjim pa nekaj povsem novega. Spiralo uvrščamo v slednjo skupino. Ni le luč, ampak nekaj več.

Jelen

led stenske luči

Bolj moderno kot to ne gre. LED jeleni na prvi pogled delujejo celo nekoliko strašljivo, vendar ne moremo zanikati, da ni unikaten.

Svetlobna umetnost

led stenske luči

LED slike iz galerije Oliver Gal so še en dokaz, da je meja med umetnostjo in svetili povsem zabrisana. Takšne LED »luči« so kot naročene za v dnevno sobo (nad kavč ali fotelj), kjer ustvarjajo ravno pravšnjo ambientalno svetlobo, potrebno za romantične večere ali ko želimo narediti vtis na svoje goste.

Fotografije: Pinterest