Prozorno pohištvo in dekorativne dodatke lahko po zaslugi njihove lahkotnosti in nevsiljivih oblik umestimo v vsako okolje. Naj bodo iz stekla, pleksi stekla, plastike ali drugih umetnih materialov – prozorni kosi prinašajo svežino v dom!

Prozorno pohištvo se v prostoru kar razblini, postane neopazno in zanimivo je, da ravno zaradi te svoje lastnosti takoj pade v oči. Izberemo ga zlasti za majhne ambiente in zaradi naslednjih petih prednosti:

  • Prozoren material ne ustvarja učinka zasičenosti, nereda in daje občutek, da prostora sploh ne zaseda. Kosi iz plastike so enostavni za vzdrževanje, odporni na vlago in jih ne dež ne voda v kopalnici ne moreta poškodovati. Prav tako ustvarjajo zanimivo igro svetlobe, na sončen dan jo prepuščajo, zvečer in ob oblačnih dnevih pa odbijajo umetno svetlobo in tako poskrbijo za dodatno osvetlitev prostorov.
  • Originalne oblike prozornega pohištva omogočajo njegovo vsestransko uporabo, primerno tako za klasične ali hi-tech domove. Ni nam potrebno zamenjati kompletnega pohištva, preprosto obstoječim kosom dodamo prozorno mizo ali stol in že lahko korenito spremenimo karakter interjerja.
  • Prozorno pohištvo je praktično za uporabo. Sploh plastika je poceni in trpežna, tudi manjše praske na njej niso opazne. Prozorni kosi so idealni za kopalnice, balkone, otroške sobe, jedilnice in spalnice.
  • Prozorno pohištvo je univerzalno. Enako učinkovito ga lahko uporabimo za dekorirane v skandinavskem slogu, art deco stilu in celo klasičnih interjerjih, ki jim želimo dodati malo eklektičnosti. Z prozorno vitrino ali omaro bo stanovanje postalo še imenitnejše.
  • Nenazadnje je ponudba prozornega pohištva zelo pestra. Lahko je povsem prozorno (lažje kombiniranje z ostalo pohištveno opremo) ali pa so mu dodane barve, s katerimi poživimo prostor, ga dopolnimo ali v njem ustvarimo zanimive kontraste.

Foto: Pinterest