Gradnja ali obnova doma je velik finančni zalogaj in vsakdo je vesel, če najde način, kako prihraniti kakšen evro ali dva. Kar nekaj cekinov vam, denimo, lahko v denarnici ostane pri nakupu toplotne črpalke. Vas zanima, kako? Berite dalje.

Zelena prihodnost je nagrajena

Sodoben in okolju prijazen ogrevalni sistem je vsekakor nujen pri boju proti podnebnim spremembam in zmanjševanju ogljičnega odtisa, saj zastareli ogrevalni sistemi na fosilna goriva predstavljajo nevarnost za naš planet. V želji po zeleni prihodnosti in večji rabi obnovljivih virov Eko sklad ponuja subvencije oziroma nepovratna finančna sredstva za posameznike ter tudi podjetja, ki kupijo ali zamenjajo svoj stari ogrevalni sistem za ogrevalno toplotno črpalko.

Gotovo se vam poraja nešteto vprašanj, kako prihraniti nekaj tisočakov pri nakupu novega ogrevalnega sistema. Kakšne vse spodbude omogoča Eko sklad? Na kaj morate biti pri oddaji subvencije ali kredita pri Eko skladu še posebej pozorni? Kakšne so najpogostejše napake, ki vas lahko stanejo subvencije?

Prihranite lahko vse do 5000 evrov

Vse odgovore na ta vprašanja in druge nasvete najdete v brezplačnem e-priročniku podjetja Kronoterm “Kako prihraniti pri nakupu toplotne črpalke?“. Vodilni slovenski proizvajalec toplotnih črpalk Kronoterm je za svoje uporabnike pripravil priročnik, ki vam bo v veliko pomoč pri urejanju subvencije. V e-priročniku so na enem mestu zbrane vse informacije o subvencijah in kreditu za toplotne črpalke, ki jih ponuja Eko Sklad za posameznike in podjetja.

Predstavljene so tudi številne informacije v zvezi z vlogo, višino, pogoji pridobitve subvencije, prav tako pa je bodočim uporabnikom na voljo praktični primer pravilno izpolnjene vloge za pridobitev subvencije ali kredita pri Eko skladu za lažje izpolnjevanje vlog.

Eko sklad ponuja posameznikom nepovratna finančna sredstva za nakup ogrevalne toplotne črpalke v vrednosti vse do 5000 evrov. Subvencija lahko tako precej zmanjša investicijo toplotne črpalke. A vendar je treba opozoriti, da vse toplotne črpalke niso upravičene do prejetja subvencije, zgolj tiste, ki so najbolj učinkovite in okolju prijazne. V kolikor boste izbrali podjetje Kronoterm, vas naj nič ne skrbi, saj vse njihove toplotne črpalke ustrezajo kriterijem za dodelitev subvencije. Po besedah vodilnih v Kronotermu je e-priročnik olajšal izbiro in pridobitev subvencije že številnim njihovim uporabnikom. Brezplačno si ga lahko preberete in naložite na njihovi spletni strani www.kronoterm.com.

Tako kot ni vseeno, kakšno toplotno črpalko boste izbrali, ni vseeno, kdo vam svetuje pri izbiri in pomaga pri urejanju subvencij. Kronotermovi strokovnjaki vam bodo pri tem v veliko pomoč. Pokličete jih lahko na 03 703 16 20 ali pa jim pišite na info@kronoterm.com.

Sponzorirana vsebina