Ne potrebujete veliko, da vaš dom zasije. Samo en kos pohištva, obdanega z ogledali, je dovolj. Kamorkoli ga boste postavili, ste lahko prepričani, da bo vizualno povečal prostor, odbijal svetlobo in zato izboljšal tudi osvetljenost sobe, pa še dramatičen učinek je zagotovljen. Spodnje ideje vam bodo pomagale, kako z ozrcaljenim pohištvom do bolj glamuroznega ambienta.

Spalnica

Kaj pravite na šik spalnico z zrcalno nočno omarico ob postelji? Takšna soba je takoj bolj elegantna in prijetna. Bele stene še dodatno prispevajo k svetlosti in občutku zračnosti.

Jedilnica

Poskušate v jedilnico, ki ni zadostno osvetljena z dnevno svetlobo, prinesti več sonca? Poskusite z zrcalno jedilno mizo, ki je hkrati moderna in brezčasna. Če ste bolj drzni, lahko zraven dodate še bar ali komodo, prva tako oblečeno v ogledala.

Dnevna soba

Če vaša dnevna soba v ničemer ne izstopa in bi jo radi nekoliko popestrili, vas zopet lahko reši pohištvo s površino iz ogledal. Naj bo to predalnik, medijska komoda ali mizica ob kavču. Prostoru bo takšno pohištvo dalo potreben karakter, tako da obiskovalci drugega v prostoru niti ne bodo opazili.

Toaletna miza

Zrcalna toaletna miza deluje lahkotno in tudi če je po dimenzijah velika, se sploh ne zdi, da bi obtežila prostor. Zraven kombinirajte prozoren stol iz akrila, ki mu nekateri pravijo kar nevidni stol.

Kopalnica

Še korak dlje od toaletne mize gre kopalniško pohištvo, odeto v ogledala. Takšna kopalnica je luksuzna, ozrcaljene površine se tudi lepo ujemajo s kromiranimi armaturami in medenino.

Vzdrževanje

Ozrcaljeno pohištvo je povezano s tipičnim Hollywood Regency stilom, vendar večina kosov dokazuje, da je lahko tudi zelo moderno. Edina slabost tovrstnega pohištva je, da se na njem pozna vsak prstni odtis, da je treba biti previden pri odlaganju predmetov na zrcalne površine (nevarnost prask), zahteva pa tudi poseben način čiščenja.

Prah je z njega najbolje brisati z mehko krpo iz mikrovlaken, hkrati pa zrcalom preprečiti stik z nekaterimi snovmi. Nanje ne odlagajte barv za lase, parfumov in mastnih losjonov, saj se te substance hitro zažrejo v ogledala.

Da bo pohištvo sijoče, ga je občasno treba spolirati tudi s čistilom za steklo, na primer vsakih 14 dni. Za trdovratne madeže uporabite kar mešanico vode in kisa, ki razžre tudi hujšo umazanijo in vodni kamen.

Fotografije: Pinterest