Nikoli ne vrzite stran pocinkanega vedra, saj vam lahko pride še zelo prav. Reciklirate ga v sadilno posodo, vrtni umivalnik, mini fontano ali celo lestenec. Na prvi pogled neugleden kos starega »pleha« vam ponuja neskončno možnosti za ustvarjalnost!

Pocinkana vedra imajo v svojem življenju točno določeno vlogo: držati vodo. Vendar ni nobenega razloga, da jih ne bi uporabili še na druge načine, zlasti ko zaradi starosti nehajo opravljati svojo prvotno nalogo. Poglejmo, v kaj vse jih lahko spremenite in tako vnesete v svoj dom rustikalni ali industrijski pridih.

reciklirana pločevina

Odsluženo ali novo kovinsko vedro je lahko držalo za pijačo. Napolnite ga z ledom, vanj položite steklenice in jih tako ohranjajte hladne. To je praktična ideja, kadar planirate vrtno zabavo, piknik ali večerjo.

reciklirana pločevina

Če imate kamin, potem potrebujete prostor za shranjevanje drv. Kaj pravite na kovinsko vedro ali kar kad? Na fotografiji je bakrena, lahko pa je tudi iz povsem navadne pocinkane pločevine. Vintage učinek z veliko karakterja zagotovljen.

reciklirana pločevina

Majhno ali večje vedro se mimogrede prelevi v posodo za rože. Po želji ga lahko pobarvate ter postavite na vrt ali v stanovanje – obe lokaciji bosta privabljali nase zavistne poglede.

reciklirana pločevina

Pocinkano posodo napolnite s storži in vejami iglastih dreves, po želji dodajte še sveče. Rezultat je odlična božična dekoracija.

reciklirana pločevina

Stara vedra, nove shranjevalne možnosti. Doma imate gotovo polno izdelkov, za katere zmanjkuje prostora v predalih, na policah in v omarah. Zakaj jih enostavno ne bi pospravili v pocinkana vedra, ki jih lahko tudi lepo pobarvate ter označite z nalepkami ali napisi.

reciklirana pločevina

Iz vedra nastane imenitna svetilka ali lestenec. Pločevino lahko naluknjate, da bo oddajala zanimive sence in pričarala igro svetlobe v prostoru.

reciklirana pločevina

Uporabite vedro za umivalnik v rustikalni kopalnici. Lepo se kombinira s kamni, zanimivimi kosi lesa in drugimi starinskimi dodatki.

Foto: Pinterest