Podjetje Ekosen nameni veliko energije razvoju novih izdelkov in izboljšanju uporabniške izkušnje. Tako jim je v preteklem mesecu uspelo ponuditi kar dva nova izdelka, in sicer ultra lahke grelne panele Sky (celo šestkrat lažje od ostalih), ki jih lahko montirate kar sami na najrazličnejše podlage, ter WIFI regulator ogrevanja IR Sun, s katerim lahko grelne panele vključite na daljavo, preko aplikacije na mobitelu. O podrobnostih obeh novosti smo povprašali direktorja podjetja, Aleša Babiča.

Aleš, ponovno predstavljate novosti na področju IR-ogrevanja. Kaj to pomeni za vas?

Naše podjetje svojo dejavnost usmerja v inovacije ter človeku in naravi prijazno podjetništvo. Vse to niso floskule, že leta namreč z novimi produkti, inovacijami, nadgradnjo obstoječih produktov dokazujemo, da sledimo svojim ciljem in našim (zvestim) strankam vedno poskusimo ponuditi najboljše produkte. Na to dejstvo in na svoj tim sem neizmerno ponosen. 

Aleš Babič, direktor podjetja Ekosen.
Na slovenskem trgu slovite kot družbeno odgovorno podjetje. Kaj to pomeni? 

Naši produkti izpolnjujejo najstrožje eko standarde, prav tako naše podjetje s svojim delovanjem in izdelki ne povzroča škode v lokalnem ali globalnem okolju. Pravzaprav nasprotno: zelo veliko mi pomeni dejstvo, da svoje produkte nadgrajujemo, razvijamo, in pa tudi proizvajamo v Sloveniji in s tem delujemo regionalno, ter podpiramo “domače” partnerje. 

Trenutno predstavljate nov produkt. Zakaj je ta produkt nekaj posebnega?

Ja, trenutno predstavljamo nove grelne panele, IR grelne panele SKY. Nebesno lahke (SKY – v angleškem jeziku nebo), ki spadajo med najnaprednejše grelne panele na svetu. So kar 6x lažji od ostalih grelnih panelov v ponudbi, imajo 12-letno garancijo in so v treh različicah. 

Prednost teh grelnih panelov je, da so izredno lahki, zaradi česar jih lahko montiramo na vse možne podlage. Hkrati so izredno učinkoviti, s čimer uporabniki še dodatno prihranijo. Po testiranju so 13,7 % učinkovitejši v primerjavi z drugim najboljšim panelom, ki smo ga testirali. Proizvedeni so v Sloveniji in delno v Avstriji. Hkrati je cenovno zelo ugoden, namestite pa ga lahko tudi sami. 

IR grelni panel SKY.
Ali drugih produktov ni mogoče montirati v lastni izvedbi? 

Seveda je mogoče, pa vendar tega ne priporočamo. Vseeno je montaža zelo kompleksna, za varnost stranke pa je najbolje poskrbljeno, če grelne panele montiramo mi. 

Pri teh IR grelnih panelih pa smo razmišljali en korak naprej. Veliko oseb potrebuje grelne panele takoj, česar velikokrat ne moremo zagotoviti, saj v času ogrevalne sezone v Sloveniji ni na voljo dovolj kvalitetnih monterjev. Hkrati je montaža klasičnih grelnih panelov precej kompleksna, saj so težji, poleg tega je za priklop potreben usposobljen električar. Za te grelne panele potrebujete le vtičnico in osnovno tehnično znanje. Priložena so navodila za montažo, hkrati pa smo strankam na voljo ob morebitnih vprašanjih. 

Kaj pa je druga novost, ki jo predstavljate?

Druga novost je WIFI regulator ogrevanja IR Sun. Novost, s katero smo bili zaposleni precej časa. Zdaj lahko svoj IR grelni sistem uporabniki upravljajo kar s pomočjo aplikacije na telefonu. V praksi to pomeni, da lahko IR grelne panele, ki jih imamo na primer na vikendu, vključimo, še preden pridemo tja, kar pomeni, da nas pričaka prijetno ogreta vikend hišica. Prav tako lahko ogrevanje povečamo, ko gremo iz službe. Zelo primerni so tudi za podjetja, ki oddajajo v najem apartmaje, hotele … Z wifi IR Sun regulatorjem smo veliko bolj fleksibilni in ob tem prihranimo veliko električne energije. Ker IR Sun regulator porabo meri sproti, smo sedaj še v praksi dokazali, da je do 15 % učinkoviteje, če montiramo dva panela manjše moči, kot enega močnejšega, saj se toplota lepše razporedi in hitreje segreje tudi stene in ostale površine. Torej bolje namestiti 2 x 500 W panele, kot 1 x 1000 W. Res, da je investicija malce večja, ampak se ta razlika v nekaj letih povrne. 

Zdaj lahko svoj IR grelni sistem uporabniki upravljajo kar s pomočjo aplikacije na telefonu.
Ali so te novosti že preizkušene?

Seveda. Sodelujemo tudi z veliko uporabniki, ki regulatorje testirajo in z njihovo pomočjo nadgrajujemo naše regulatorje, odpravljamo morebitne napake. Za nas je najpomembnejša uporabniška izkušnja. Dejstvo je, da regulatorji že sedaj opravljajo več kot odlično nalogo. S pomočjo razvojnega tima in testiranj pa funkcije nadgrajujemo, tako da so zadovoljni še najbolj zahtevni uporabniki – tisti z nerednim delovnim časom, tisti, ki veliko časa preživijo zdoma, in tisti, ki želijo popolnoma prilagodljivo tehnologijo. 

Prednosti IR panela SKY

  • Lahka konstrukcija in individualni dizajn,
  • velika učinkovitost,
  • enostavna montaža,
  • prijaznost do okolja – proizvedeni v Sloveniji in Avstriji,
  • vrhunska tehnologija,
  • nizka poraba energije,
  • ugodna cena,
  • enostavno upravljanje,
  • z najboljšo zaščito pred pregrevanjem,
  • preprosta namestitev,
  • 12 let garancije na IR panel.

Prednosti WiFi IR Sun regulatorja

  • Upravljanje celotnega sistema z eno aplikacijo,
  • aplikacijo lahko uporabljajo vsi družinski člani, 
  • uporabniki imajo možnost upravljanje več objektov/stanovanjskih ali poslovnih enot,
  • možnost servisa na daljavo,
  • Možnost oddaljenega zaklepa ali omejitve funkcij določenim uporabnikom,
  • nadzor nad stroški posameznega regulatorja ali skupine,
  • nastavljanje urnika ogrevanja,
  • opozarja pri nepravilnem zračenju in previsoki porabi električne energije,
  • razvit in proizveden v Sloveniji,
  • IR-grelni sistem spremeni v najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja,
  • pripomore k pravilni uporabi in varčuje z energijo.

Fotografije: Ekosen