Kadar na tleh ni prostora, spalnico preselite pod streho: Postelje v špici

Imate v stanovanju visoke strope, obenem pa je ves ta prostor nad vašo glavo povsem neizkoriščen? Uredite si mezanin in na njem posteljo. Poseben šarm takšne spalnice tik pod stropom ali celo v špici pod streho bo v trenutku spremenil značaj vašega doma. Preverite na spodnjih primerih:

Skoraj ni otroka, ki si ne bi želel takšne sobe. Na tleh ostaja dovolj prostora za igranje, pisalno mizo in omare, medtem ko je postelja umaknjena pod strop in nudi zasebnost, ki jo navsezadnje potrebujejo tudi otroci.

Majhni domovi, sploh garsonjere, se vse po vrsti srečujejo z enakim problemom: pomanjkanjem prostora. Če je le možnost, izkoristite višino, kamor umaknete ležišče. Ne pričakujte, da boste pod strop lahko prenesli tudi omare in ostalo spalnično pohištvo, saj bo najbrž že s posteljo šlo precej na tesno.

Prostor pod mezaninom lahko izkoristite za postavitev kuhinje, pisarne, umestitev knjižnice, garderobo ali morda za shrambo.

Spiralno stopnišče največkrat povezujemo z velikimi, elegantnimi hišami. V tem primeru pa iz dnevne sobe vodi v mezenin s posteljo. Svetel les v kombinaciji s črnimi stopnicami in ograjo še dodatno prispeva k dramatičnosti imenitnega tlorisa.

Ambienti lesenih podeželskih koč so po navadi osupljivi, a največkrat omejeni. Ker skupna spalnica, ki si jo deli cela družina, na tleh ne omogoča postavitve dovolj postelj, so ležišča umeščena še pod streho, do kamor se dostopa z vrvno lestvijo. Nadvse iznajdljivo!

Foto: Pinterest

Prejšnji članekPisarne Microsoft: iz digitalnega okolja v fizični svet
Naslednji članekHiša pod Šmarno goro
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
Subscribe
Notify of
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje