Ali tudi v vaš dom vdirajo nepovabljeni gostje, kot so muhe, komarji, ose in drug mrčes? Ne zatirajte jih s škodljivimi pršili, katerih aerosole mimogrede vdihnete še sami, pač pa raje sezite po naravni zaščiti. Na okna in vrata namestite komarnike, ki jih lahko kupite kar v spletni trgovini.

Zakaj komarniki?

S komarniki lahko tople poletne dni in noči preživite ob odprtem oknu in s prižgani luči ter ob tem sami odločate, kaj lahko vstopi v vaš prostor in kaj ne. Posebno na lokacijah ob vodi, gozdu, travnikih ali celo v mestih vsakoletno insekti prinašajo nelagodje ob uživanju prostega časa, zato so tu komarniki še bolj nepogrešljivi. Ubranijo vas pikov, brenčanja in celo alergij, saj se v posebne mreže ujame tudi cvetni prah, ki je za marsikoga problematičen.

Komarniki omogočajo normalen pretok zraka iz zunanjih v notranje prostore, zato bo ambient tudi po njihovi namestitvi ostal dobro zračen.

Razlike med mrežami

Seveda pa ne izberite kar prvih komarnikov, ki jih zagledate v katalogu ali najbližji trgovini. Stavite na kakovost, kot jo imajo pri Senčilih Medle. Njihove komarnike namreč odlikujejo kakovostne mreže, ki so v večini primerov izdelane iz plastificiranih steklenih vlaken, odporne so na UV žarke in ostale zunanje vplive ter imajo različno gostoto. V ponudbi so mreže Clearview, Belavista, Standard, Alu in Ekstra, pri čemer mreža Clearview zagotavlja najbolj jasen pogled skozi okno in je zaradi izredno tankih nitk na oknu skoraj neopazna. Mreža Belavista je ugodnejša alternativa mreži Clearview in optimalno zastira okensko odprtino, medtem ko mreža Standard predstavlja najbolj klasičen tip mreže ter zagotavlja optimalno napetost in enostavno čiščenje. Na voljo so tudi bolj trpežne mreže, ki preprečujejo vstop godalcem, in so primerne zlasti za kletne prostore (takšna je mreža ALU), najmočnejša pa je mreža EKSTRA, ki prepreči vstop tudi večjim živalim.

Za okna in vrata

Komarniki Senčil Medle so primerni za različne dimenzije oken in vrat, zato lahko z njimi zavarujete prav vse odprtine doma. Izberite jih glede na svoje potrebe in življenjski slog, v mislih imejte predvsem to, kako pogosto in na kakšen način uporabljate posamezno okno in vrata.

Fiksni komarniki so najugodnejši komarniki, ki se pritrdijo direktno na zunanjo stran oken, da se lahko le-ta nemoteno odpirajo in s tem omogočajo zračenje.

Potopne komarnike nasprotno na okno ni potrebno privijačiti in so zato manj invazivni. Odlikujejo jih enostavna in hitra montaža z notranje strani, ob neuporabi pa jih z okna lahko kadarkoli tudi snamete. Omogočajo možnost montaže pod že obstoječim zunanjim senčilom.

Rolo komarniki so odlična rešitev za okna, ki se večkrat odpirajo in skozi katera želite imeti neoviran dostop do zunanjosti (na primer za zalivanje okenskih cvetlic). Ob neuporabi se podobno kot roleta dvigne in pospravi v kaseto ter s tem ne moti pogleda. Rolo komarnik je lahko samostojen ali integriran v ohišje zunanjega senčila in je razen mreže praktično neviden.

Komarniki za drsna vrata so odlična zaščita pred insekti v primeru obstoječih balkonskih vrat ali panoramskih sten, kjer je na voljo prostor za pomikanje vrat levo in desno. Priporočajo se na mestih, kjer se vrata pogosto odpirajo, ker zavzamejo malo prostora, je možna tudi kombinacija z zunanjimi žaluzijami in roletami. 

Komarniki za krilna vrata so primerni na prehodih, ki jih pogosto uporabljate. To so na primer prehodi, ki vodijo na balkon ali teraso. Odpirate in zapirate jih prostoročno, le s potiskom navzven ali navznoter, lahko pa se odločite tudi za samozapiralne komarnike, ki se zapirajo samodejno.

Plise komarnik je zložljiv komarnik, ki ga uporabljate za zapiranje večjih odprtin, kot so drsna vrata. Sestavljen je iz zložljive plisirane mreže. Ker zavzame zelo malo prostora, je možna montaža pod zunanjo žaluzijo ali roleto. 

Enostavno naročanje prek spleta

Sezona nadležnih insektov je zdaj na vrhuncu, kar pomeni, da se dnevno spopadate z neželenimi gosti in logično je, da rešitev želite čim prej. Za izmero, naročilo in montažo komarnikov – kar vse vzame določen čas – vam ni treba čakati mojstrov, ampak lahko to delo opravite kar sami in tako hitreje in ceneje komarjem blokirate dostop do interjerja. Kliknite na spletno trgovino Senčil Medle, kjer so vam na voljo potopni in rolo komarniki, izmerite okenske in vratne odprtine (to vam vzame 5 do 10 minut), nekaj klikov za naročilo in nato sledi samo še enostavna montaža. Verjemite, doma bo brez brenčanja in pikov še bolj prijetno!

Seveda pa v primeru dvomov lahko vse skupaj vseeno prepustite strokovnjakom. Senčila Medle so že 25 let med vodilnimi proizvajalci komarnikov v Sloveniji. Njihovi strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo glede pravilne izbire produkta na vašem objektu. Zagotavljajo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis komarnikov po vaših željah.

Sponzorirana vsebina