Vrtna lopa je nujen dodatek vsakega vrta, saj lahko vanjo pospravimo orodje, kosilnico, pridelke, zunanji žar, jo uporabljamo kot rastlinjak ali delavnico. Če nimamo garaže, pride prav za spravilo koles in druge športne opreme pa tudi drv. Poglejmo, kakšne vrtne lope se najbolje obnesejo v smislu uporabnosti in estetike.

Vrtne lope so lahko narejene iz različnih materialov. Pogoste so lesene, zidane in ometane, z vidika vzdrževanja in dolge življenjske dobe pa so vsekakor neprekosljive kovinske lope in skladiščni sistemi, ki se ujemajo s slogom vašega vrta in hiše.

»Kovinske lope za orodje ali kovinske skladovnice ponujajo številne prednosti pred lesenimi. So negorljive in se ne deformirajo. Zaradi vroče pocinkane jeklene pločevine potrebujejo malo vzdrževanja ter so odporne proti vremenskim vplivom in plesni,« nam pojasnijo pri podjetju Hörmann Slovenija, kjer izdelujejo lope iz 25 odstotkov recikliranega jekla ter z izjemno stabilno konstrukcijo, saj zasidrane v temelje prenesejo hitrost vetra kar do 150 km/h in snežno obremenitev do 150 kg/m2.

»Lope Hörmann so izjemno stabilne zaradi jeklene konstrukcije okvirja in večje debeline materiala, kot je običajno na trgu (do 1,5 mm). Vsi vijaki in tečaji so pocinkani in tako zaščiteni pred oksidacijo. Lope za orodje so serijsko opremljene z zanesljivimi ključavnicami za vrata in visokokakovostnimi tečaji. Da bi lahko dragocenosti, kot so e-kolesa, še varneje shranjevali, je mogoče sistem zaklepanja naknadno nadgraditi z izbirno cilindrično ključavnico,« naštevajo strokovnjaki s 85-letno tradicijo.

Oblikovno dovršene

Prednost kovinskih lop in skladovnic Hörmann je hitra montaža, ki jo lahko opravimo kar sami, saj v sklopu dobave prefabriciranih sestavnih elementov dobimo tudi ustrezno orodje. V njihov prid pa govori še dejstvo, da so tudi na videz zelo privlačne – na voljo z dvokapno ali sedlasto streho, v klasični ali modernejši izvedbi in v kopici različnih barv. Tako lopa Berry Modern z dvokapno streho in širokimi lamelami navduši z elegantnim videzom, za njeno klasično različico so značilne ozke, navpične lamele – dizajn, ki brezčasno združuje slog in obliko –, obe pa imata nadsvetlobo iz akrilnega stekla, ki zagotavlja naravno raven svetlobe.

»Poleg dveh motivov Classic in Modern je lopo možno konfigurirati v devetih standardnih barvah, imitacijo Golden Oak (zlati hrast) in RAL po vaši izbiri,« dodajajo pri Hörmannu.

V Hörmannovi skladovnici Berry bo les popolnoma zaščiten pred vsemi vremenskimi vplivi. Možno je skladiščenje lesa v dveh vrstah ali do 5 m³ lesa v razsutem stanju.

Dodatki za piko na i

K še večji uporabnosti lop in skladovnic Hörmann prispevajo različni dodatki in malenkosti, na katere morda sprva ne pomislite, pozneje pa se izkažejo za ključne. Omenimo na primer omejevalne odprtine vrat, ki preprečujejo nenadzorovano zadevanje vrat ob lopo, možnost izbire plinskih tlačnih vzmeti, ki poskrbijo, da se vrata v lopo nežno ustavijo, samodejno zaprejo ali ostanejo odprta, tu pa so še dodatki, kot so rešetke za vzpenjavke, cevi za odtok deževnice, zložljive mize, police, držalo za orodje in nosilec za kolesa, ki ustvarjajo prostor in red ter s katerimi lahko lopo spremenite v individualni unikat.

Dolga življenjska doba

Sistemi skladiščnih prostorov Hörmann nenazadnje prepričajo tudi s kakovostjo in visoko stopnjo varnosti. Vse lope za orodje in skladovnice so izdelane iz prašno prevlečene, vroče pocinkane jeklene pločevine. So brez ostrih robov ter s kakovostnimi vrati, ključavnicami in tečaji. To zagotavlja vam in vaši družini vsakodnevno varnost, lopam in skladiščnim prostorom pa dolgo življenjsko dobo z 20-letno garancijo. Ker je proizvodnja skladiščnih sistemov Hörmann pokrita z zeleno elektriko in ima minimalni izpust CO2, nakup takšne lope pomeni tudi varovanje okolja.

Sponzorirana vsebina