Predstavljajte si prostor: na tleh visokocenovni parket, na stenah tapete s subtilnim vzorcem, nad mizo čudovit sodoben lestenec, izbrani tekstilni dodatki za dom ... Prostor je popoln, dokler ne zagledate vsiljivcev - generičnih vtičnic in stikal, ki več kot očitno ne sodijo v ta ambient. Kako se izogniti tej napaki?

Izberite stikala v barvi sten …

Da bi stikala skrili, izberite okvirje, ki se bodo zlili s površino stene. Čim tanjši profil, steni sorodna barva in voilá – stikala so skoraj nevidna.

Še elegantnejša pa so brezdotična stikala, s katerimi prižgemo luč s preprostim zamahom. Ta elegantna rešitev sploh ne spominja na stikalo, pač pa izgleda kot posebna dekoracija doma.

Predlog za nakup: brezdotično stikalo TOUCHLESS EM80 s steklenim okvirjem (več informacij: TEM Čatež)

… ali pa drzno izstopajte

Zakaj ne bi vseh pametnih elementov svojega doma še izpostavili? Odločite se za drzna črna stikala na belih stenah ali pa se poigrajte s sodobno oblikovanimi vtičnicami v lesu, kovini ali steklu. Tako bo vaša vtičnica prav poseben dekorativni element doma, ki ga boste z veseljem uporabljali.

Predlog za nakup: stikalo z lesenim okvirjem, linija PURE (več informacij: TEM Čatež)

Stikala kot ambientalni dodatek za dom

Želite, da bi bilo vašo močno luč mogoče zatemniti, pa na to niste računali pri načrtovanju interierja? Na pomoč vam lahko pride pametno stikalo, ki je hkrati zatemnilnik in deluje na skoraj vseh sijalkah. Stikalo je opremljeno še z majhno ambientalno lučko, ki vam bo – tudi ko so svetila ugasnjena – nežno osvetljevala prostor.

Predlog za nakup: TOUCH zatemnilnik (več informacij: TEM Čatež)

Naj vas vaše odločitve ne zaznamujejo za vedno

Da bi lažje sledili trendom in kdaj pa kdaj tudi zamenjali slog prostora, je priporočljivo, da se odločite za modularni sistem stikal. Tako lahko bel okvir preprosto zamenjate s črnim, enostavne tipke pa s takšnimi z vgrajeno ambientalno lučko. Tak modularen sistem so razvili pri podjetju TEM Čatež, ponujajo pa tudi možnost povsem personaliziranih elementov, potiskanih z motovi, vzorci in napisi po izbiri.

Da bi bil premislek o barvnih in materialnih kombinacijah lažji, so v TEM Čatežu razvili še aplikacijo Modul Manager, s katero lahko v virtualnem prostoru kombinirate elemente in se tako lažje odločite o končnem izgledu stikal in vtičnic.

Pametno stanovanje

Vse več naprav se polni preko USB vtičnic, kot npr. telefoni, zvočniki, predvajalniki glasbe, celo prenosniki. In da bi bilo polnjenje hitrejše, lahko eno od standardnih vtičnic zamenjate z USB priključkom. Ne pozabite niti na termostate, IR senzorje, ključavnice na prstni odtis in ostalo opremo vašega pametnega doma ter jo oblikujte v elegantnem videzu, ki se bo popolnoma ujemal z vašim slogom in se prilagajal trendom in razvoju tehnologije.

Predlog za nakup: Modularni sistem MODUL (več informacij: TEM Čatež)