Obiskali smo prenovljeno stanovanje, opremljeno s starimi kosi pohištva in odpadki, ki so jih oblikovalci predelali v unikatne kose pohištva in dekorja. Skupina oblikovalcev Trash design oživlja stare predmete, jih nadgradi ali pa jim spremeni namembnost.

Pri opremljanju interierja kombiniranje sodobne arhitekture s starinskimi kosi pohištva zahteva posebno mero prefinjenosti, ki se v tem stanovanju zelo lepo pokaže. Celo več, arhitektka je v tem primeru k sodelovanju povabila skupino mladih oblikovalcev, ki iz odpadnega materiala izdelajo edinstvene kose dekorja. 

Arhitektka Ana Gruden, zadolžena za opremo stanovanja v strogem centru Ljubljane, pove, da pri opremljanju rada kombinira kose pohištva iz različnih obdobij in izvorov. Manjše ljubljansko stanovanje je napolnila s toliko zanimivimi detajli, da lahko z očmi večkrat obkrožimo prostor, pa bomo vedno našli kakšno že prezrto podrobnost. Poleg starin najdemo še antikvitete in sodobne kose pohištva, prav posebno mesto pa zavzemajo predelani stari kosi z novo funkcijo.

Pri snovanju tlorisa se je odločila večjo posteljo umestiti kar v dnevni prostor; da pa bi nekako ločila funkciji, si je zaželela posteljo obdati z unikatnim baldahinom. Ker na tržišču ni našla baldahina, ki bi ji prostor oblikovno dopolnil, je k sodelovanju povabila skupino arhitektko Katjo Keržan iz kolektiva Trash design. Skupina mladih oblikovalcev se namreč že od samega začetka posveča reciklaži zavrženega materiala v uporabne kose pohištva. Namesto baldahina so uporabili kar staro ograjo neke hiše, vpeto v lesen okvir. Podoben motiv so ponovili na varovalu v spalni galeriji, ki je prav tako izdelano iz nekdanje vrtne ograje, pobarvane na belo.

Trash design – med drugim ovenčan s prestižno nagrado Zlati svinčnik – uspešno deluje že vrsto let. Več o njihovi filozofiji in dosedanjih projektih pa smo že pisali tudi pri nas: preberite!

Interier: Ana Gruden arhitekti, Trash design

Fotografije: Primož Korošec

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA