Kaj narediti z nedelujočim kaminom? Brez ognja je (lahko) še lepši

Kamin je v prostoru prava atrakcija – naj bo delujoč ali pokvarjen. Odslužen kamin lahko spremenite v dekorativni element, ki mu ni para.

Prijeten, topel in domačen kamin brez enega samega plamena? Tudi to je mogoče. Izberite nekaj sveč različnih velikosti in oblik in jih postavite tja, kjer bi morala goreti polena. Ob kamin dodajte še luksuzne elemente za toplino, kot so ovčja preproga, v kožo oblečen trinožnik, odeja ali okrasna blazina in rezultat vas bo navdušil.

V podeželskih hišah iz 19. stoletja so bili kamini obvezna oprema. Danes so pogosto nedelujoči, lahko pa jim spremenite namembnost. Tu so se lastniki odločili za vgradnjo ogledala, ki odseva bogato opremljeno dnevno sobo, stenske vzorce Ralpha Laurena in smetanovo oblazinjene naslanjače.

Napolnite kamin s poleni od tal do vrha. Izbirajte polena približno enake velikosti, saj boste tako ustvarili bolj simetrično in uravnoteženo podobo.

Če želite v prostor vnesti več barve, lahko konce polen, ki so obrnjeni navzven pobarvate z različnimi barvami, ki naj dopolnjujejo vaš interjer.

Kamin lahko spremenite tudi v vinsko vitrino. V ta namen režo kamina zaprite z dovolj nosilno mavčno ploščo in nanjo namestite regal za vinske steklenice.

Zakaj ne bi nefunkcionalnega kurišča spremenili v knjižni regal? Starinske platnice knjig bodo dale sobi rustikalen pridih.

Seveda v kaminu lahko še vedno zasvetijo plameni. Ne sicer ognjeni, pač pa namestite vanj manjši kamin na bioetanol, ki ne potrebuje dimnika ali pa zgolj verigo lučk na elektriko. V obeh primerih bo romantično.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekŠotor Oli: Okolju prijazen kotiček domišljije in sreče
Naslednji članekPogovor z Alešem Babičem, strokovnjakom za IR-ogrevanje: Resnice in miti o IR-ogrevanju
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje