Presenetite ljubitelje Jožeta Plečnika: strip in abonentska kartica kot izvirno darilo

Vročica nakupovanja daril je v polnem razmahu. S tem pa tudi pomanjkanje idej, kaj sploh kupiti. Obdarovanje ljubiteljev arhitekture in mojstra Jožeta Plečnika, ki mu je bilo posvečeno leto 2022, pa ne bo prav nič težko. V spletni trgovini Muzeja in galerij mesta Ljubljane so namreč pripravili dva imenitna darilna predloga.

0

Plečnik kot stripovski junak

Prvi je strip Plečnik (in pika) avtorjev Blaža Vurnika in Zorana Smiljanića, ki bralca popelje v svet velikega arhitekta. V stripu arhitekt o sebi govori sam, strip razgrne njegov nadvse bogat opus, hkrati pa v njem dodobra spoznamo tudi njegove osebne poglede na arhitekturo, njegovo naravo in značaj ter miselni svet intelektualca in umetnika, ki je bil mojster v ustvarjanju svojstvenih arhitekturnih vizij. Poleg stripa v paketu dobite tudi kakovostno platneno torbo.

Abonentska kartica Plečnik 150

Najbolj celovito popotovanje po življenju in delu našega največjega arhitekta pa lahko podarite z abonentsko kartico Plečnik 150. S kartico bodo navdušenci nad Plečnikovo dediščino in ljubitelji arhitekture, zgodovine in vsega urbanega ekskluzivno doživeli spoznavanje s Plečnikom. Abonentska kartica omogoča brezplačne vstope na osrednje razstave izbranih ljubljanskih muzejev in galerij v okviru praznovanja Plečnikovega leta 2022, ekskluzivna vodstva ter privlačne knjižne popuste. Na primer neomejen vstop na razstave Plečnik: metropola, kraj, vrt (do 12. 2. 2023) v Mestnem muzeju Ljubljana, Stari-novi svet: Jože Plečnik in njegov miljé (do 1. 3. 2023) v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, ogled stalne razstave Plečnik. v Plečnikovi hiši ter obisk tematskega vodstva Plečnik na prvi pogled (2-urni voden ogled do 1. 3. 2023), ki ga lahko rezervirate v Turizmu Ljubljana. Kartica je veljavna do 1. marca 2023 oziroma do datuma izteka zadnje razstave, ki obeležuje Plečnikovo leto 2022.

Fotografije: MGML

Prejšnji članekPeščeni kvader v sožitju z naravo
Naslednji članekHiša na Dravskem polju: kontrasti razgibanosti in minimalizma za mlado družino
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje