Vročica nakupovanja daril je v polnem razmahu. S tem pa tudi pomanjkanje idej, kaj sploh kupiti. Obdarovanje ljubiteljev arhitekture in mojstra Jožeta Plečnika, ki mu je bilo posvečeno leto 2022, pa ne bo prav nič težko. V spletni trgovini Muzeja in galerij mesta Ljubljane so namreč pripravili dva imenitna darilna predloga.

Plečnik kot stripovski junak

Prvi je strip Plečnik (in pika) avtorjev Blaža Vurnika in Zorana Smiljanića, ki bralca popelje v svet velikega arhitekta. V stripu arhitekt o sebi govori sam, strip razgrne njegov nadvse bogat opus, hkrati pa v njem dodobra spoznamo tudi njegove osebne poglede na arhitekturo, njegovo naravo in značaj ter miselni svet intelektualca in umetnika, ki je bil mojster v ustvarjanju svojstvenih arhitekturnih vizij. Poleg stripa v paketu dobite tudi kakovostno platneno torbo.

Abonentska kartica Plečnik 150

Najbolj celovito popotovanje po življenju in delu našega največjega arhitekta pa lahko podarite z abonentsko kartico Plečnik 150. S kartico bodo navdušenci nad Plečnikovo dediščino in ljubitelji arhitekture, zgodovine in vsega urbanega ekskluzivno doživeli spoznavanje s Plečnikom. Abonentska kartica omogoča brezplačne vstope na osrednje razstave izbranih ljubljanskih muzejev in galerij v okviru praznovanja Plečnikovega leta 2022, ekskluzivna vodstva ter privlačne knjižne popuste. Na primer neomejen vstop na razstave Plečnik: metropola, kraj, vrt (do 12. 2. 2023) v Mestnem muzeju Ljubljana, Stari-novi svet: Jože Plečnik in njegov miljé (do 1. 3. 2023) v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, ogled stalne razstave Plečnik. v Plečnikovi hiši ter obisk tematskega vodstva Plečnik na prvi pogled (2-urni voden ogled do 1. 3. 2023), ki ga lahko rezervirate v Turizmu Ljubljana. Kartica je veljavna do 1. marca 2023 oziroma do datuma izteka zadnje razstave, ki obeležuje Plečnikovo leto 2022.

Fotografije: MGML