Ko je Nina delila svojo na novo opremljeno kopalnico na družabnih omrežjih, je kar završalo od pohval. Povabili smo jo, da kopalnico, ki jo je opremila povsem v skladu z lastnimi željami, deli tudi z našimi bralci.

Mlada štiričlanska družina je pred časom kupila atrijsko stanovanje v večstanovanjski, skoraj nič-energijski stavbi. “S selitvijo so se nam življenja obrnila na boljše,” pove lastnica, “saj smo šli v večje stanovanje. Tako imata otroka vsak svojo sobo. Sedaj, ko je ponovno stopila v veljavo karantena, pa nam zelo pride prav tudi atrij.”

Družina je kupila stanovanje, ko je bil objekt še v gradnji, zato sta imela lastnika možnost nekaterih majhnih popravkov v izvedbi. Razvod inštalacij je bil tako že v izhodišču položen po njunih željah: “Spremenila sem prvoten načrt, v katerem ni bilo predvidene tuš kabine in dvojnega umivalnika,” pove Nina. Manjšo kopalnico je namreč želela kar najbolje izkoristiti, da se lahko celotna družina v njej uredi naenkrat. “Kopalnica je velika slabih 7 m2, zato je bilo potrebno optimalno umestiti vse želene elemente. Predvsem zaradi majhnih otrok sva želela imeti tudi kopalno kad poleg tuš kabine. Dva umivalnika sta se nama zdela praktična, ker si pogosto delimo kopalnico, vsaj trenutno, ko sta otroka še majhna,” pove mama predšolskih otrok, ki je za načrtovanje porabila kar nekaj časa in se pri tem zanesla na svoje instinkte.

Opremljanje so v celoti izvedli v prvem valu epidemije. “Takrat sem praktično vse izbrala preko spleta: edino ploščice sem k sreči naročila še pred popolnim zaprtjem države in trgovin,” se spominja. A prav ploščice je iskala najdlje. “Ploščice res težko naročiš preko spleta, pa čeprav se spletnega nakupovanja poslužujem v veliki meri. Tako sva z možem obiskala precej salonov, preden sva se enoglasno odločila za izbrane ploščice. Sploh v talne v videzu terazza sva se oba v trenutku zaljubila,” pove. V tuš kabini so položili ploščice v videzu betona, nekateri detajli pa zasijejo v keramiki z grafičnim vzorcem. “Zelo sem zadovoljna z izbiro keramike, ker ni občutljiva na prah ali vodni kamen,” še doda.

Navdušijo nas tudi črne armature. “Moža nisem zlahka prepričala v izbiro črnih armatur,” v smehu začne Nina, “vendar je na koncu prepustil izbiro meni, ker sem si jih res zelo želela. In menim, da sva se odločila prav, ker se lepo podajo v prostor. Zaenkrat sem z njimi zadovoljna, bo pa le čas pokazal, kako se bodo obnesle na dolgi rok.”

Mlada družina je v kopalnici potrebovala tudi veliko shranjevalnega prostora: omarice in predalnike so naročili pri mizarju in s tem maksimalno izkoristili prostor. Omarice so oblečene v ultrapas, tako da so bolj odporne na vlago. “Ko otroci opravljajo svojo rutino, je povsod precej mokro, tako da sva raje izbrala otrokom bolj prijazen material,” pove lastnica.

Nino je opremljanje novega doma povsem prevzelo. “Ideje so pri meni običajno spontane: dosti časa namreč razmišljam o opremljanju, saj me blazno veseli. Splet je prava zakladnica idej, Instagram in Pinterest sem dnevno uporabljala v času opremljanja. Ko vidim kaj, kar mi je všeč, to nato prilagodim našim potrebam,” pove lastnica, ki je v svojem novem domu uporabila več slogov: sodobni podeželski, boemski, klasičen in moderni. Vsi skupaj so se zlili v unikatno celoto, ki je družini pisana na kožo. “Zelo mi je bilo pomembno tudi, da je oprema funkcionalno razporejena, praktična, a še vedno prijetna in malo posebna,” pove Nina, ki je v opremljanju odkrila novo strast. Podobno zavzeto kot kopalnico je opremila tudi ostale prostore. “Iskreno ne vem, kako se bom ustavila,” v smehu zaključi pogovor.

Fotografije: arhiv lastnice