Pred časom je luč sveta ugledala čudovita kolekcija prtov in prtičkov, pod katero se, v sodelovanju s priznano kuharsko mojstrico Ano Roš, podpisuje glasilka trajnosti, modna oblikovalka Matea Benedetti. Njena modna znamka Benedetti Life je prepoznana po brezčasnih modnih izdelkih, narejenih na okolju prijazen in družbeno odgovoren način, tokrat pa je zaplula tudi v vode interjerja.

Kadar združiš dve mojstrici, ženski, s trdno zastavljenimi cilji in vizijami, je uspeh zagotovljen. Po kolekciji uniform in plaščev, ki jih je Matea Benedetti oblikovala za Hišo Franko, se tako tržišču predstavlja še kolekcija tekstilij za interjer. K temu je v veliki meri prispevala težnja po okolju in uporabniku prijaznih izdelkih, ki so vodilo znamke Benedetti Life.

»Na področju dekoracije za dom še nisem zasledila zadosti ponudbe trajnostnih izdelkov. Poleg tega sva se z Ano Roš odločili, da želimo realizirati ekološko linijo za dom Benedetti LIFE x Ana Roš, ki bo prinesla v dom ne samo lepoto, ampak dejansko stik z naravo. Tako skozi travniške motive, kot skozi materiale, ki skrbijo za čisto vodo, zemljo in zrak,« pojasnjuje Benedettijeva in dodaja, da so vsi izdelki izdelani iz netoksičnih in okolju prijaznih materialov. Poleg tega so tudi biorazgradljivi, a jih je mogoče dobro oprati tudi na 90°C.

Sodelovanje med kuharsko mojstrico Ano Roš in trajnostno naravnano modno znamko Benedetti Life je harmonično prepletanje idej dveh izjemnih kreativk s področja kulinarike in mode. Temu primerno je tudi oblikovanje prtičkov in prtov, ki v vašo jedilnico prinašajo duh narave, dišeče cvetlice in kačje pastirje. Prav narava, ki obdaja kulinarični raj blizu Kobarida in njeni kulinarični temelji, so Mateo pri oblikovanju najbolj navdihovali.

»Sprva sem izhajala iz narave, ki obkroža Hišo Franko in tistega, iz česa izhaja Ana sama. Ljubezen do lokalnega, ljubezen do narave, do kvalitete in unikatnost. Motivi, ki so ujeti v prt, so motivi cvetlic, praprotov in kačjih pastirjev ter spominjajo na Alico v čudežni deželi. V teh časih, ko nas vsakodnevno obkrožajo slabe novice, želimo ustvarjati pozitivne zgodbe in izdelke,« z osvežilno pozitivno naravnanostjo pove modna oblikovalka.

Prt in prtički v dom prinašajo neokrnjeno naravo, ki se bohoti v bližini reke Soče. Prt je narejen v dimenzijah 220 cm x 140 cm, prtički pa 45 cm x 45 cm. Celotna kolekcija je izdelana iz ekološkega bombaža z GOTS certifikatom. Motivi so vtisnjeni digitalno, s čimer so poskrbeli za kar najmanjšo porabo vode. Pri tisku so uporabili GOTS certificirana barvila, ki ne vsebujejo toksičnih snovi. Izdelek je ustvarjen v Sloveniji, s čimer želijo v znamki Benedetti Life podpreti slovenska podjetja. Trajnostna je tudi embalaža, ki je izdelana iz recikliranega papirja.

»Investicija v taksen produkt ni samo investicija v vaš dom, ampak tudi v kolektivno, boljšo prihodnost,« zaključuje Matea, ki za konec še pojasni, da je lahko komplet tudi čudovito poročno ali rojstnodnevno darilo. Podrobneje si ga lahko ogledate na spletni strani znamke Benedetti Life.