Če ste bili letos pridni, si od dobrih mož zaslužite imenitno darilo, v katerem bo lahko uživala cela družina - svež notranji zrak. Božičku šepnite naj ga kupi v LUNOS-u, kjer so pripravili prav posebno akcijo, in sicer praznični družinski paket prezračevalnih naprav kar 1.000 evrov ceneje. Tako boste poskrbeli za zdravo bivalno okolje brez vlage in plesni ter z veliko svežega zraka, ki vas ne bo obdajal le decembra, ampak kar naslednja desetletja.

Podjetje LUNOS je eno najbolj zaslužnih, da so slovenski domovi naredili velik korak naprej v prezračevanju. Njihovi prezračevalni sistemi so vgrajeni v preko 20 tisoč domov, kjer ustvarjajo potrebam primerno, prijetno in čisto higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov in zagotavljajo suhe stene brez plesni. Dodatno ponujajo tudi znatne prihranke pri ogrevanju – ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških, kakovost in varnost – seveda pa pri Lunosu svoje izdelke tudi stalno izboljšujejo, nadgrajujejo in razvijajo novosti.

Tako smo v začetku letošnjega leta dočakali pametni, brezžični element, rekuperatorski prezračevalnik i-VENT, ki ga je LUNOS razvil z ekipo slovenskih strokovnjakov ter po besedah direktorja podjetja Milana Kusterja omogoča svež zrak s pomočjo daljinca ali aplikacije.

Družinski paket za boljše bivanje

Ker je po enoti i-VENT veliko povpraševanje, so se v podjetju odločili, da jo decembra skupaj z najtišjim ventilatorjem na svetu Silvento ponudijo po še bolj ugodnih cenah – tako imenovani družinski paket lahko namesto po 2.550 evrih sedaj dobite že za 1.550 evrov ter si zagotovite najučinkovitejšo prezračevalno kombinacijo za zdrava pljuča vašega doma. Elementa i-VENT bosta zagotavljala zdrav zrak in suhe stene brez plesni v bivalnih prostorih, kot so dnevna soba, spalnica in otroška soba, Silvento pa bo iz vaše kopalnice ali kuhinje odvedel vso odvečno vlago.

Foto: Pixabay

Kaj vse dobite v paketu?

 • 2-krat rekuperatorska prezračevalna enota i-VENT: Sistem z izjemno visokim toplotnim izkoristkom − 92,4 odstotka. Še bolj energetsko učinkovit in še tišji z avtomatskim nadzorom vlage.
 • 1-krat ventilatorska enota SILVENTO V-EC: Ventilatorska enota Silvento V-EC s krmilno enoto 5/EC-ZI, nadometnim ohišjem in stikalom za izbor hitrosti.
 • 2-krat daljinec + mobilna aplikacija: Od avtomatizacije do spremembe hitrosti oziroma intenzivnosti prehajanja zraka upravljalne enote i-VENT prek malega priročnega daljinca ali mobilne aplikacije.
 • BREZPLAČNA montaža: Montaža sistema in montažni material, montaža elektroinštalacij, pritrdilni in tesnilni material, osnovna zunanja plastična rešetka in drugo.

Enostavna uporaba

Pri razvoju elementa i-VENT so v podjetju LUNOS imeli v mislih najrazličnejše segmente ljudi, od mladincev do senjorjev, predvsem pa tiste, ki se doma srečujejo z zatohlim zrakom, povečano vlago in ugotavljajo, da s prezračevanje z odpiranjem oken ne dosežejo potrebnega učinka.

»Struktura kupcev je različna, i-VENT je razvit tako, da je enostaven za uporabo, tako za starejše kot tudi mlajše,” pravi Kuster ter dodaja, da je sistem i-VENT je primeren tako za novogradnje kot tudi za vse vrste sanacij. Ravno tako kot vse preostale elemente iz Lunosovega asortimenta lahko i-VENT implementiramo tako v stanovanjsko gradnjo kot tudi v pisarne, bolnišnice, domove za ostarele, hotele, turistične objekte in podobno. 

Element i-Vent je neslišen pri delovanju, porabi malo energije in je enostaven za uporabo. “Ključ in pamet vsega delovanja je posebna krmilna enota, poseben sistem regulacije, ki deluje brezžično. Ta sistem regulacije omogoča bistveno bolj natančne nastavitve, sama avtomatika je optimizirana, uporabniku prinaša dodatne funkcije, pri tem pa zadeve ne zaplete. Ena možnost je, da sistem pustimo v avtomatskem delovanju in z njim nimamo praktično nobenega opravka. Lahko se prilagaja, tvori skupine elementov po posameznih delih objekta, na primer v bivalnem delu, spalnici. Vsakemu elementu je priložen daljinski upravljalnik. Od avtomatizacije do spremembe hitrosti oz. intenzivnosti prehajanja zraka: upravljanje enote i-VENT prek majhnega, priročnega daljinca je hitro in enostavno. Uporabnik s spremembo režima na enem elementu doseže, da pri spremembi deluje vsa skupina. To je zelo pomembno s stališča pravilnega prezračevanja, kajti vedno mora biti tako, da kolikor zraka gre v objekt, toliko ga mora tudi iz njega. In to dosežemo ravno s tem sinhronim delovanjem. i-VENT temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju z enostavnim upravljanjem, ki je poleg daljinskega upravljalnika mogoč tudi prek aplikacije, ki je kompatibilna s sistemoma Android in iOS. Stopili smo v korak z zadnjimi mogočimi orodji, ki jih tehnologija ponuja. Imamo prvi element na svetu, ki ima tovrstno krmiljenje, tovrstne aplikacije, na tak način razvite in kompatibilne s praktično vsemi ruterji v uporabi,” razloži sogovornik.

Ključne prednosti pametne prezračevalne enote i-VENT

 • varčevanje z energijo,
 • odprava odvečne vlage,
 • skoraj neslišno delovanje,
 • protihrupna zaščita,
 • upravljanje prek aplikacije,
 • filter proti alergijam,
 • enostavna montaža,
 • enostavno in poceni vzdrževanje.

Kako izkoristiti odlično akcijo?

Vprašanje ali povpraševanje pošljite preko kontaktnega obrazca ali po e-pošti na info@lunos.si. Za ponudbo lahko pokličete tudi na brezplačno modro številko 080 73 13 oziroma se na LUNOS-ovih poslovalnicah oglasite osebno:

 • POSLOVALNICA LJUBLJANA, Robbova ulica 2, 1000 Ljubljana
 • POSLOVALNICA MARIBOR, Tržaška 65, 2000 Maribor 
 • POSLOVALNICA MURSKA SOBOTA, Gorička ulica 49000 Murska Sobota
 • POSLOVALNICA SLOVENJ GRADEC, Celjska cesta 48A, 2380 Slovenij Gradec

Več o akciji → Podarjamo svežino 2021

Sponzorirana vsebina