Vsaka ženska ima doma zbirko verižic, uhanov, zapestnic in prstanov, ki so pika na i vsakodnevne oprave. Prav je, da je nakit pospravljen na posebno mesto, kjer ga v jutranji naglici hitro najdemo. Ob nepregledno pospravljenem nakitu se namreč hitro zgodi, da nosimo le kose, ki so takoj pri roki, na druge pa povsem pozabimo. Ne glede na to, ali gre za dražje kose ali zgolj za kič, poskrbimo za posebna mesta, kjer bodo naše dragocenosti na varnem in pregledno urejene. Praktična rešitev so stojala za nakit, ki jih najdemo v vseh mogočih oblikah. Svoje imetje lahko pospravimo tudi v škatle, šatulje ali kovčke.

shranjevanje nakita

Minimalistično stojalo za nakit, na katerega obesimo verižice, zapestnice in uhane ima na dnu dovolj prostora, da nanj odložimo prstane in druge manjše predmete.

shranjevanje nakita

Namizno stojalo izdelano iz belega lakiranega lesa ima notranji del oblazinjen s črno žametno tkanino, na vratih pa je nameščeno tudi ogledalo.

shranjevanje nakita

Vrtljivo stojalo za nakit ima na eni strani ogledalo, na drugi pa poličke in predale, kjer bo nakit pregledno pospravljen.

shranjevanje nakita

Kovinska posodica v obliki magnolijevega cveta ponuja možnost odlaganja prstanov, uhanov in drugega drobnega nakita, ki ga nikakor ne smemo izgubiti.

shranjevanje nakita

Dolgi repi, rilčki in smrčki ujamejo nešteto prstanov, ki so pregledno urejeni, v ušeskih pa se skrivajo luknjice za uhane.

shranjevanje nakita

Prstane lahko shranimo tudi v ljubke salonarje.

shranjevanje nakita

Trend okoljske ozaveščenosti in ponovne uporabe lahko izkoristimo tudi pri izdelavi stojala za nakit. Odslužen strgalnik prebarvamo v svojo najljubšo barvo, okrasimo in že je pripravljen za shranjevanje uhanov.

shranjevanje nakita

V okvir za sliko napnemo mrežasto tkanino ali čipko, v katero obesimo uhane. Na ta način ustvarimo prav posebno sliko.

shranjevanje nakita

Praktični obešalnik za nakit, ki ga preprosto obesimo v omaro. Vsebuje nešteto praktičnih žepkov in kljukic. Zaradi svoje oblike se lepo zlije s preostalo garderobo.

shranjevanje nakita

Verižice in zapestnice lahko obesimo tudi na moderno oblikovan nosilec iz lesa, ki ponazarja vrhove gora.

shranjevanje nakita

Pravo zidno dekoracijo lahko ustvarimo iz vej in nakita, ki jih obesimo na zid. V veje uvijemo drobne kljukice in nanje obesimo uhane, verižice, zapestnice in ogrlice.

shranjevanje nakita

Stojalo za nakit lahko z malo spretnosti izdelamo kar sami. Vejo iz narave obarvamo s sprejem in pritrdimo na lesen podstavek. Mini drevo bo nudilo varno zavetje našemu nakitu.

shranjevanje nakita

Sončna očala so modni dodatek, ki ga prilagajamo aktivnostim in stilu oblačenja. Da bodo pregledno urejena in da stekel ne bomo poškodovali, jih obesimo na obešalnik.

shranjevanje nakita

Dragocenosti lahko pospravimo tudi v ličen kovček, ki je priročen tudi za na pot. Kovček vsebuje predale, manjše predeljene prostore in ogledalo. Nakit v njem je varno zaščiten pred svetlobo in prahom.

Vir fotografij: etsy.com, Pinterest, ceneje.si, xxxlesnina.si, leonardo-dekor.si