Ob koncu poletja se večina vrne v ustaljene tirnice, ko je vsak novi dan podoben prejšnjemu. In čeprav se rutina marsikomu zdi dolgočasna in omejujoča, pa se v resnici v njej skriva poseben čar.

Majhni užitki postanejo veliki: čas za jutranjo kavo ob časopisu, polnovreden obrok v krogu družine, popoldne, preživeto ob vaši najljubši oddaji, še celo kup opranega in zlikanega perila predstavlja majhen zalogaj sreče. Svetujemo, kako majhnim užitkom odmeriti tako čas kot prostor:

Jutranji stres v kopalnici omejite z dobro organiziranimi shranjevalnimi površinami. Če je mogoče, si v ločenem prostoru (spalnici, na primer), uredite lepotilni kotiček, v katerem se boste v miru uredili pred odhodom v službo.

Vir: The French Bedroom Co

Vzemite si čas in iz kosov garderobe pripravite nekaj modnih kombinacij, ki jih boste z veseljem nosili. Ostala oblačila podarite ali donirajte! Nato organizirajte garderobno omaro tako, da bo jutranje oblačenje čim bolj preprosto in zabavno – če ste bolj vizualen tip, na način, kot ga opisujemo v tem članku; če pa ste bolj organizirane narave, pa po principu Marie Kondo.

Foto: Sarah Brown, Unsplash

Da vam bo priprava zdravih in polnovrednih obrokov tudi po počitnicah prišla v navado, je potrebna dobra organizacija kuhinje. Pripravite si tedenski jedilnik in se ga držite. Hrano shranjujte na pravilen način, da bo kar najdlje obstojna – navodila za shranjevanje v hladilniku si preberite tukaj, za živila v shrambi pa tukaj.

Foto: Pexels

Uredite prostor za delo in učenje: pripravite pisalne mize, uredite zalogo pisarniškega in ustvarjalnega materiala, za dobro počutje pa nikakor ne zanemarite ergonomije na eni in vizualne privlačnosti na drugi strani.

Foto: Pixabay

Za dodatno motivacijo si zagotovite pogled na zelenje! Nekateri od vas že sledite zelenemu trendu, za tiste, ki imate z lončnicami manj sreče, pa smo pripravili izbor najbolj odpornih sobnih rastlin, ki potrebujejo le malo nege.

Foto: Unsplah

Ne pozabite na (pozitivno) energijo! Za produktivnost, srečo in uspeh je vedno potreben dober pretok energije. Za nasvete, kako jo priklicati v svoj dom in tam ohraniti, priporočamo v branje vodnik po feng shui-ju.

Foto: Unsplash

Ustvarite si kotičke miru in sprostitve. Ni važno, ali gre za dolgo večerno kopel, prijeten TV kotiček, domačo savno, udobno spalnico ali prostor za branjerekreacijo ali meditacijo, – vsak potrebuje tudi prostor za odklop od rutine. Priskrbite ga tudi otrokom – z manjšo igralnico ali senzornim kotičkom.

Foto: Pexels