Ko je uspešna poslovna ženska investirala v svojo morsko rezidenco – enosobno stanovanje v Izoli – je za pomoč pri zasnovi opreme prosila prijateljico, arhitektko Andrejo Medvedič. Rezultat njunega tesnega sodelovanja je stanovanje z morskim ambientom, prepolno zanimivih detajlov.

Če arhitektka in njena naročnica ne bi bili prijateljici, bi bila končna podoba stanovanja najbrž nekoliko drugačna. “Najraje živim kakšen teden z naročnikom, da vidiva, kakšna je dejanska vibracija. Zadeti idejo in opremiti prostor, kot bi ga naročniki opremili sami, čeprav tega ne znajo niti ubesediti – mislim, da je to naloga arhitekta,” pove arhitektka Andreja Medvedič.

Prijateljstvo med arhitektko in naročnico je odločno prispevalo k temu, da je stanovanje res pisano na kožo življenjskemu slogu slednje. Uspešna in kreativna poslovna ženska, vedno v premikanju, je želela v osnovi racionalno in funkcionalno stanovanje: ohranjeni so vsi obstoječi tlaki, s čimer se je zmanjšal strošek opreme; velike shranjevalne površine so umeščene v veliko vgradno omaro na hodniku; večje in trajnejše pohištvo pa je izbrano v nevtralnih sivih in belih tonih.

Po drugi strani pa je arhitektka želela ustvariti prostor oddiha, kjer bi se intenziven življenjski slog naročnice lahko za trenutek ustavil ob razgledu na morje. Na funkcionalno osnovo je zato naplastila barve, teksture, materiale in svetlobne učinke, ki so stanovanje naredili zares igrivo, ženstveno in – počitniško.

Izstopa zanimiva tapeta v jedilnici, ki po mnenju arhitektke ujame neustavljivega kreativnega duha naročnice; ob živobarvnem flamingu je namreč zapisano “popotnica in čarodejka”. Prav ta prostor – jedilnica v navezavi z zastekljeno ložo, ki nudi čudovite razglede na obalo – je tudi prostor številnih zabav. 

“Mislim, da je prav, da ženska deluje na ženski način; tudi v poslovnem svetu. To stanovanje je v bistvu izrazilo široko paleto barv in odtenkov te osebe,” še pove arhitektka.

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA