Včasih je prostor zasnovan tako, da nobena od sten ne omogoča namestitve televizorja. Takrat se je treba domisliti nečesa drugega, na primer, da televizor postavite na vrtljivo stojalo oziroma premični regal, lahko tudi v središče prostora, ter ga daljinsko ali ročno obračate v smer, kjer se trenutno nahajate.

Vrtljiva stojala so lahko najrazličnejših oblik in velikosti ter ponujajo paleto možnosti na področju estetike in praktičnosti. Nekatera so zelo tanka in zasedejo malo prostora, druga so kot nadomestek stene in nudijo shranjevalne površine. Tudi materiali, iz katerih so stojala narejena, so lahko različni, od masivnega lesa do plastike in pleski stekla. Predstavljamo nekaj trenutno najbolj inovativnih in dizajnerskih vrtljivih stojal na trgu:  

360 TV, Ronda design

Stojalo 360 TV proizvajalca Ronda design pravzaprav ni vrtljivo, temveč je premično. Gre za nižji kovinski mizi podoben dodatek, pripet h klasičnemu regalu. Če imate dovolj prostora, lahko TV mizico zavrtite cel krog, za običajno uporabo pa bo verjetno zadostoval že kot 90 stopinj.

Odeon by Antonello Italia

Za ljubitelje bolj masivnega in bleščečega sloga je primernejše stojalo Odeon by Antonello Italia. Zaobljena lesena odprta komoda z dovolj prostora za medijske komponente stoji na vrtljivem podstavku, zato lahko televizijski panel obračate levo, desno in okrog.

Cobra by Horm

Stojalo Cobra by Horm je poosebljanje minimalizma. Ne samo, da je podstavek, ki v svojem profilu spominja na kobro, vrtljiv; ker je na koleščkih, ga lahko tudi vozite iz sobe v sobo. Stojalo je narejeno iz vezanega lesa, vključuje skriti prostor za kable ter poličko za odlaganje časopisov in daljinskih upravljalnikov.

Kaj pravite na tole okroglo TV stojalo Vision, Bonaldo? Narejeno je iz lakiranega dulufleks materiala in kromiranega vrtljivega podstavka, drži pa lahko televizor z diagonalo do 102 cm. V režo med sprednjim in zadnjim panelom lahko shranite DVD-je, sicer pa je dovolj prostora tudi za ostale medijske elemente.

Za konec omenimo še stojala znamke Porada, ki prva tako izstopajo iz povprečja. So elegantna, vrtljiva, nudijo ogromno shranjevalnega prostora na vgrajenih ali lebdečih policah ter so primerna zlasti za domove z visokimi stropi. So tudi imenitna prostorska pregrada.

Fotografije: Pinterest