Ste vedeli, da lahko toplotna črpalka poleg ogrevanja prostorov ter segrevanja sanitarne vode vaš dom tudi prijetno hladi?

Poletja so vse bolj vroča in temperature iz leta v leto podirajo rekorde. Ne zgolj v mestih in ob morju, ampak tudi v višje ležečih območjih. Hkrati naši domovi postajajo vse večji in bolj odprtega tipa, moderna arhitektura pa z obilico steklenih površin na stavbah predstavlja izziv v smislu senčenja in hlajenja. Zato je po potreba po hlajenju prostorov postala pomembnejša kot kadarkoli prej.

Prijetno bivanje brez pihanja

Običajno hiše ohlajajo klimatske naprave, vendar lahko slednje povsem enakovredno nadomestijo tudi toplotne črpalke. Te poskrbijo za enakomerno hlajenje skozi ves dan, ohranjajo stalno sobno temperaturo in konstantno ohlajenost vseh prostorov doma. S toplotno črpalko, ki ima funkcijo hlajenja, se poleg tega lahko izognete prehladom zaradi pihanje, prva tako pa tudi nastankom bolečin v mišicah in sklepih.

Popoln sistem za ogrevanje in hlajenje

Toplotne črpalke Kronoterm imajo razvit popolni sistem za ogrevanje stavbe v zimskem času in hlajenje v poletnih mesecih, pri čemer slednje zagotavljajo na aktiven ali pasiven način. Aktiven način hlajenja omogočajo reverzibilne toplotne črpalke s kompresorjem, pri TČ zemlja/voda in TČ voda/voda, kjer pri hlajenju delujejo samo primarne črpalke, pa govorimo o pasivnem hlajenju. Prenos hladu v prostore je lahko izveden z dinamičnim hlajenjem (konvektorji) ali z mirnim hlajenjem (talno ali stensko hlajenje).

Najučinkovitejši in tudi najugodnejši ogrevalno-hladilni sistemi pa so reverzibilne toplotne črpalke zrak/voda. Pozimi omogočajo ekonomično ogrevanje prostorov in sanitarne vode, medtem ko poleti nudijo ogrevanje sanitarne vode in hlajenje. Posebne izvedbe Kronotermovih naprav omogočajo v režimu hlajenja tudi izkoriščanje odpadne toplote hlajenja za segrevanje sanitarne vode ali tudi bazena. Toplotne črpalke zrak/voda podjetja Kronoterm imajo že serijsko vgrajeno možnost tako ogrevanja kot hlajenja prostorov ter so zaradi konstantnega razvoja, testiranja in uporabe najboljših materialov med najboljšimi v Evropi že vrsto let.

Z izbiro dobre in kakovostne toplotne črpalke lahko vaš dom hladite brez klimatske naprave ter posledično dodatnih stroškov. S Kronotermovo toplotno črpalko rešite vprašanje tako ogrevanja, segrevanja sanitarne vode kot tudi hlajenja. Tri muhe na en mah!

Upravljanje hlajenja na daljavo

Prijetna bivalna temperatura znaša okoli 22 °C. Vendar, če nimate sistema hlajenja, se notranja temperatura bistveno dvigne in zna presegati tudi 30 °C, kar se pogosto zgodi med počitnicami, ko vas ni doma in so prostori po več dni ali tednov zaprti in neprezračeni. Toplotna črpalka Kronoterm rešuje tudi ta problem, in sicer z aplikacijo Cloud.KRONOTERM, ki omogoča nastavljanje in spremljanje delovanja toplotne črpalke kjerkoli in kadarkoli. Preko mobilnih naprav lahko nastavite hlajenje vaše toplotne črpalke kar na poti s počitnic. Tako bo vaš dom ob prihodu domov prijetno ohlajen in udoben, zrak pa svež in ga boste res lahko zajeli s polnimi pljuči.

Aplikacija Cloud.KRONOTERM je na voljo vsem uporabnikov mobilnih naprav v trgovinah Google Play in App Store.

Za več informacij o kakovostnem ogrevanju in ohlajanju s toplotno črpalko obiščite www.kronoterm.com, pokličite na 03 703 16 20 ali pišete na info@kronoterm.com.

Sponzorirana vsebina