Se stalno borite s pomanjkanjem shranjevalnega prostora? Najboljši način, da rešite težavo, ne da bi morali pri tem napolniti svoj dom z velikimi omarami, je izbrati manjše večnamensko pohištvo. Shranjevalne klopi so odličen kos, ki gre v vsak prostor.

Klop s shranjevalno površino pod sedalom lahko stoji ob postelji za spravilo dodatne posteljnine, v hodniku za udobno sezuvanje čevljev in shranjevanje nesezonskih oblačil in dodatkov, investirate lahko celo v shranjevalno zunanjo klop, kamor lahko pospravljate manjše vrtno orodje, ali pa shranjevalno klop postavite v otroško sobo, kjer bo nudila prostor za pospravljanje igrač in posedanje, ko bodo na obisku prijatelji.

Možnosti različnih oblik in barv shranjevalnih klopi je res veliko, kljub temu pa jih lahko razdelimo v štiri glavne skupine.

Poklopno sedalo

Gre za tradicionalno kvadrasto obliko klopi s sedežno površino (ta je največkrat oblazinjena), ki jo je mogoče dvigniti. Priročna je za shranjevanje predmetov, ki jih ne potrebujete vsak dan, na primer odej, sezonskih oblačil, prazničnih okraskov, starih revij ali celo brisač in dodatnih posteljnin.

Kubus

Kubus je praktičen, kadar potrebujete prostor za shranjevanje čevljev, sicer pa idealen tudi za odlaganje knjig, vinilnih plošč ali drugih predmetov, za katere želite, da so vidni in vedno pri roki. Klop ima namreč spodnji shranjevani del odprt in razdeljen na nekaj kockastih shranjevalnih odprtin.

Foto: Blomster Designs Limited

S predali

Prostor pod sedalom klopi je lahko razdeljen tudi na več predalov, ki omogočajo boljšo organizacijo/razporeditev predmetov, ki jih shranjujete. To so lahko nogavice, oprema za pse (povodci), zimski šali, rokavice in podobno.

Kot omara

Križanec med klasično dvižno klopjo in predalnikom je klop, ki deluje kot omara. Njena značilnost so predvsem vratca za lažji dostop do shranjenih predmetov. Takšna klop po navadi stoji v hodniku in je priročna za shranjevanje otroških zimskih čevljev in športne opreme, kadar prostor najde v kuhinji, pa vanjo lahko shranimo male kuhinjske aparate, ki jih ne potrebujemo vsak dan (mlinčki, palični mešalniki, sekljalniki …)