Menite, da vinski sod nima kaj iskati v vašem domu? Da je dober le za v klet? Razmislite še enkrat. Hrastovi sodi naj ne bodo omejeni le na pridelovalce vina, viskija in piva, kjer jih po nekaj letih uporabe zavržejo, ampak lahko star, kakovosten sod brez zadržkov vključite tudi v svoj interjer. Recikliran sod lahko postane stol, miza ali lestenec, pa še s ščepcem rustikalnosti začini vaše prostore.

Obroč kot poličnik

Začnite z malim. Če še niste pripravljeni sprejeti v dom celega soda, lahko reciklirate samo njegov manjši del. Enega od obročev denimo spremenite v rustikalni viseči poličnik, iz dveh obročev pa naredite košaro za drva. Spodaj in zgoraj ju povežete z vrvjo in dodate še lesen podstavek.

Svečnik

Posamezne ukrivljene lesene deske soda se lahko prelevijo v imeniten svečnik. Zaradi ozke oblike ga lahko postavite kamorkoli, tudi na okensko polico. V prostor vnese sofisticirano eleganco.
 
Pokrov kot ura

Pokrov soda prav tako ni za odmet. Lahko postane dekoracija za steno (vanj na primer vgravirate pomemben datum, napis, sliko …) ali ura. Takšno uro je enostavno izdelati kar doma, potrebujete samo motorček in kazalce.

Dobra polovica

Ste pripravljeni na večji del soda? Polovica soda je zelo uporabna, saj se zlahka prelevi v odprto komodo. Uporabite jo za shranjevanje vinskih steklenic, prigrizkov ali kozarcev.

Klubska miza

Ravno tako lahko iz polovice soda nastane miza za v dnevno sobo. Spodaj sod, zgoraj steklena ali lesena ploskev in klubska miza bo pravi magnet za oči.
 
Kot pohištvo za živali

Manjše ali večje dele soda uporabite za izdelavo pohištva za hišne ljubljenčke. Nastala ležišča postavite na tla ali pritrdite celo na steno.

Na vrtu

Sod lahko s pridom uporabite tudi zunaj, sploh če si želite poustvariti mediteranski vrt. Spremenite ga v korita za rastline, namesto dvignjenih gredic ali kot namizni kamin. V sodu nenazadnje lahko uredite tudi ribnik.

V kopalnici in drugih prostorih

Če želite, da bi bil vaš dom bolj podeželsko ali rustikalno opremljen, bo sod več kot le dobrodošel. V kopalnici lahko igra vlogo umivalnika, se spremeni v lestenec v jedilnici, v dnevni sobi pa v stol ali mizo. Prav neverjetno, kako vsestransko uporaben je!

Foto: Pinterest, Amazon