Ko je sonce na začetku pomladi bolj radodarno s svojimi žarki, je čas za razmislek o izboljšanju zunanjega življenjskega prostora – bodisi terase, verande ali vrta. Preprost žar in nekaj vrtnih stolov že dolgo ne zadostuje več za vse udobje, ki ga pričakujete, saj je danes zunanjščina podaljšek dnevne sobe in si zasluži enako pozornost do detajlov in funkcionalnosti kot interjer. In kaj je najbolj nepogrešljivega za dobro počutje? Vsekakor kuhinja in urejen prostor okoli nje. Zato vam predstavljamo sodobne letne kuhinje za gurmansko razvajanje, hkrati pa še pametne smetarnike, ki poskrbijo za čistočo in urejenost zunanjega videza vaše nepremičnine.

Kako kar najbolje izkoristiti svoj zunanji prostor, smo se pozanimali pri strokovnjakih, pri podjetju Soltec. Njihov paradni izdelek so sicer številne rešitve senčenja in bioklimatske pergole, ki ponujajo zaščito pred soncem in dežjem, za njimi pa nič ne zaostajata še dva nepogrešljiva elementa za popoln zunanji ambient – zunanje kuhinje in pametni smetarniki.

»Zunanje kuhinje Soltec so izdelane iz vrhunskih materialov in opremljene z najsodobnejšo opremo, zato vam omogočajo, da ustvarjate gurmanske jedi na prostem in uživate v druženju z družino in prijatelji v čudovitem naravnem okolju,« opisujejo, medtem ko za smetarnike dodajo, da so estetsko dovršeni in funkcionalni. »Poskrbijo za urejeno shranjevanje odpadkov in so hkrati pravi okras vašega zunanjega prostora.«

Zunanje kuhinje za kulinarične čarovnije

Predstavljajte si prostor, kjer kulinarična ustvarjalnost ne pozna meja, kjer se dim od sočnih zrezkov in zelenjave meša z vonjem po sveže sesekljanih zeliščih, veter pa naokoli raznaša smeh. To je kuhanje na prostem – v svojem bistvu vključuje kuhališče (plinsko, indukcijsko, žar …) kot osrednjo točko, vendar se možnosti tu ne končajo. Dodajte še zunanji hladilnik, pomivalno korito in LED-osvetljavo, izberite kamniti pult, v alu kompozit ovite omarice, ki ne bledijo in jih ne napada korozija, in ročaje v brušenem nerjavnem jeklu – sodobna letna kuhinja je omejena le z vašo domišljijo (in morda vašim proračunom).

»Zunanje kuhinje omogočajo pripravo jedi, ki jih v zaprtih prostorih ni mogoče pripraviti, kot so jedi z žara ali iz krušne peči, hkrati pa razbremenijo notranjo kuhinjo in prostor namenijo shranjevanju pripomočkov ali pripravi jedi z močnejšimi vonjavami. Zunanje kuhinje so tako popolne za zabave, piknike in ustvarjanje nepozabnih spominov z ljubljenimi,« pravijo pri podjetju Soltec. Zato so njihove zunanje kuhinje več kot le prostor za kuhanje. So prostor za druženje, ustvarjanje spominov in uživanje v slastnih jedeh v čudovitem naravnem okolju. Kuhinje so izdelane iz vrhunskih materialov, odpornih proti vsem vremenskim razmeram, in so opremljene z najsodobnejšo opremo, ki vam omogoča, da brez težav pripravite gurmanske jedi.

A ne gre samo za opremo, pomemben je tudi za dizajn. Premišljeno načrtovanje lahko spremeni vašo letno kuhinjo v brezhibno razširitev notranjega bivalnega prostora. Razmislite morda tudi o vključitvi naravnih materialov, kot sta kamen ali les, da se harmonično zlijejo z okoliško pokrajino, ali pa dodajte poudarke barve in teksture, da ustvarite živahno zunanjo oazo, ki odraža vaš osebni slog.

Zunanja kuhinja Soltec omogoča neskončne možnosti postavitev, vrhunske materiale in oblikovanje ter ima 10-letno garancijo.

Pametni zunanji smetarniki: ohranjanje čistoče na dosegu roke

Čeprav je privlačnost kuhanja na prostem neustavljiva, lahko neizogiben stranski produkt – odpadek – hitro pokvari razpoloženje. Kam torej z odpadki iz zunanjega ali notranjega gospodinjstva, če pred hišo nočete imeti klasičnih, neuglednih kant? Rešitev so pametni smetarniki Soltec, s katerimi lahko diskretno upravljate z odpadki, hkrati pa ohranite estetsko celovitost vašega zunanjega prostora. Ti inovativni smetarniki so zasnovani tako, da se neopazno zlijejo z okolico, so odporni proti vremenskim vplivom in opremljeni s tehnologijo za blokiranje vonjav, ki preprečuje širjenje smradu.

»Soltec pametni smetarniki so inovativna rešitev za shranjevanje odpadkov na prostem. S svojim elegantnim dizajnom se brezhibno vklopijo v vsak ambient, hkrati pa ponujajo številne funkcionalne prednosti: preprosto senzorsko odpiranje brez dotika, veliko prostornine za shranjevanje in ločeno zbiranje odpadkov (3x240l), odpornost proti vremenskim razmeram in zeleno streho,« naštevajo pri Soltecu in dodajajo, da s pametnimi smetarniki ohranjanje zunanje čistoče  še nikoli ni bilo lažje in bolj priročno. Takšni smetarniki imajo prav tako odprto konstrukcijo z dvignjenim samostojnim dnom, zaradi česar zrak lahko prosto kroži, kar preprečuje nastanek vonjav in vlage, ter za piko na i še integriran drenažni sistem za odvajanje deževnice, s čimer preprečujejo zbiranje vode in škodo.

Zelena streha na smetarniku doda več narave vašemu zunanjemu prostoru, pomaga zmanjšati absorpcijo toplote in prispeva k bolj zelenemu okolju.
Senzor gibanja samodejno odpre pokrov, kar zagotavlja večjo higieno in pomaga, ko imate polne roke.

Uživajte v udobju in lepoti zunanjega bivanja z inovativno zasnovanimi letnimi kuhinjami in pametnimi smetarniki Soltec. O prednostih obeh predstavljenih izdelkov se lahko prepričate tudi na sedežu podjetja v Dobovi, kjer boste spoznali ekipo Soltec in se lahko pozanimali o najnovejših trendih na področju zunanjega bivanja. Več informacij dobite na spletni strani, po tel. 07 49 22 100 ali prek elektronske pošte info@soltec.si.


Novo poslanstvo in strategija

Podjetje Soltec, ki se že več kot 25 let ponaša z močnimi koreninami v lokalnem okolju, je v letu 2023 preoblikovalo svoje poslanstvo in strategijo. Z osveženo ekipo se osredotoča na potrebe in želje svojih kupcev, zato se novimi ambicioznimi cilji osredotoča na ustvarjanje celovitejših rešitev za zunanje bivalno udobje. Hkrati pa podjetje skrbi tudi za to, da prinaša dodano vrednost vsem, ki so z njim posredno in neposredno povezani: zaposlenim, poslovnim partnerjem, strankam in tudi lokalnemu okolju. Pri Soltecu verjamejo, da bodo z novim konceptom delovanja še naprej osvajali srca svojih strank in postali vodilni ponudnik rešitev za zunanje bivalno udobje na mednarodnem trgu.

Sponzorirana vsebina