Zunanji prostori so postali podaljški naših domov in služijo kot zatočišča za sprostitev, druženje in rekreacijo. Da zadrževanje na njih ne bi bilo omejeno samo na dneve, ko je vreme idealno, jih lahko zaščitimo na različne načine, slovenska podjetja pa k temu prispevajo številne inovativne rešitve. Pri Soltecu so na primer razvili paleto revolucionarnih izdelkov za bivanje, senčenje in shranjevanje, vključno z bioklimatskimi pergolami in nadstreški, ki na novo definirajo način doživljanja in uporabe vrtov, teras in balkonov.

Podjetje Soltec, ki je bilo ustanovljeno leta 2000 in ima sedež v Dobovi, se primarno ukvarja z razvojem rešitev, ki izboljšajo kakovost bivalnega udobja, olajšajo skrbi glede shranjevanja in na sploh v naš vsakdan vnašajo več življenja. »More Life« oziroma več življenja je tudi njihov glavni moto, ki temelji na prepričanju, da lahko izdelki za senčenje in zunanjo ureditev izboljšajo našo kakovost življenja. »Pergole, nadstreški in senčila lahko ljudem omogočijo, da uživajo v prostem času zunaj v vsakem vremenu. Poleg tega lahko ti izdelki pomagajo zaščititi premoženje pred vremenskimi vplivi,« povedo in naštejejo ključne prednosti svojih izdelkov:

  • Domače znanje in proizvodnja: vsi izdelki Soltec so izdelani v Sloveniji, kar zagotavlja najvišjo kakovost in zanesljivost, možnost servisa, podpore uporabnikom in nadgradnje.
  • Funkcionalnost in estetika: Soltecovi izdelki so zasnovani tako, da združujejo funkcionalnost in estetiko. Vsi izdelki za posameznega uporabnika imajo isto oblikovalsko rdečo nit, zaradi česar je okolica doma vizualno poenotena in urejena.
  • Osebni pristop: Podjetje se trudi, da razume potrebe in želje vsakega kupca in mu ponudi izdelek, ki je popolnoma prilagojen njegovim zahtevam. Soltec vsak izdelek obravnava kot unikaten projekt. To pomeni, da lahko njihove izdelke prilagodimo svojim individualnim potrebam in željam. Na primer, izbiramo lahko med različnimi materiali, barvami in dodatki.

Paradni izdelek podjetja Soltec je zagotovo bioklimatska pergola. Sledijo različni nadstreški, brisoleji, roloji in paneli, celo letne kuhinje. Vsak od njih izpolnjuje različne potrebe na svojem področju, vsi pa so visokokakovostni, minimalistično oblikovani in enostavni za uporabo:

  • Bioklimatske pergole: Zaradi posebnih patentiranih lamel pod bioklimatsko pergolo ves čas kroži svež zrak in ustvarja čisto svojo bioklimo. Pergola je odlična rešitev za vse, ki želijo ustvariti svež in prijeten dodaten bivalni prostor na svoji terasi ali vrtu. Njena modularna zasnova omogoča individualno prilagojene velikosti in postavitve na še tako zahtevne lokacije. Tu pa so še velika izbira barv, stranski ZIP roloji, drsne plošče v različnih izvedbah, steklene stene, vgrajene lučke, ogrevanje in celo zvočniki. Najnovejšo različico so poimenovali Cabrio bioklimatska pergola. Ta s posebnim unikatnim mehanizmom omogoča, da se lamele pospravijo ob stran in vam omogočajo več svetlobe, neomejen pogled na nebo in manj skrbi glede snežnih padavin.
  • Nadstrešek za avto carportToča je ena izmed najpogostejših skrbi lastnikov vozil, ki nimajo garaže ali drugega zavetja. Z nadstreškom za avto lahko zaščitimo svoje vozilo pred vremenskimi vplivi, kot so dež, sneg, veter in sonce. Nadstrešek za avto je tudi odlična rešitev za povečanje bivalnega prostora in ustvarjanje prijetne sence na dvorišču. Pri Soltecu pa so šli še korak dlje in vam zdaj omogočajo, da svoj carport spremenite v samooskrbno polnilno postajo za polnjenje električnih vozil. Poleg nadstreška za avto tako povprašajte še za njihov solarni paket, ki vsebuje solarne panele, polnilno postajo in baterijo.
  • Univerzalni nadstrešek multiportZdružuje eleganco in funkcionalnost. Zakaj bi stali na dežju, ko pa lahko odklenemo vrata na suhem – in to v stilu? Multiport je aluminijasta konstrukcija, ki služi kot univerzalni nadstrešek za terase, balkone, vhode in druga mesta, kjer potrebujete streho. Posebnost multiporta je v tem, da lahko sami izberete tip strehe. Ta je lahko zapolnjena z alu paneli, steklom ali samorastočo ozelenitvijo. Tako imenovani aluport, glassport in greenport v vaš dom prinašajo več prostora in svetlobe. Poskrbijo pa tudi za manjši ogljični odtis in boljši stik z naravo.
  • Rolo sistemi: Roloji, nameščeni na zunanji strani okna ali pergole, zagotavljajo toplotni, vizualni in estetski učinek. Z uporabo prozornega toplotnega platna lahko zunanji roloji ustavijo do 95 % sončne toplotne energije pred vstopom v prostor in tako preprečijo pregrevanje. Na voljo so različne tkanine v naboru različnih barv, prosojnosti in toplotne izolativnosti. Zunanje roloje lahko uporabimo za popolno zatemnitev in toplotno izolacijo hkrati ter so na voljo v aluminijastih kasetah in vodilih ali vgrajeni v fasado.
  • Paneli: Paneli zagotavljajo učinkovito zaščito pred pregrevanjem stavbe, saj preprečujejo prenos sončne toplote v notranjost. Prosojnost panelov je odvisna od uporabe različnih polnil. Odporni so proti obremenitvam vetra in zagotavljajo visoko raven zaščite pred vlomom. Na voljo so v različnih izvedbah, lahko so drsni, zgibni ali dvižni.
  • Brisoleji: Brisoleji so atraktiven sistem za zagotavljanje bivalnega ugodja v stavbah.To so aluminijasti profili elipsoidne ali pravokotne oblike, fiksni ali nastavljivi, nameščeni na aluminijasto ali jekleno konstrukcijo pred stekleno fasado stavbe. Zagotavljajo odlično zaščito pred pregrevanjem, so energetsko varčni in ponujajo možnost uravnavanja svetlobe v prostoru. Brisoleji ščitijo pred bleščanjem, hkrati pa zagotavljajo visoko raven preglednosti. Odlikujejo jih tudi stabilnost pri močnem vetru, odpornost proti toči in izjemno dolga življenjska doba.
  • Zunanje kuhinje: Niso vse zunanje kuhinje enake. Pri Soltecu prinašajo vaše najbolj priljubljene funkcionalnosti iz kuhinje na vrt. Zato imajo njihove zunanje kuhinje, ki so v celoti oblečene v atraktiven ALU-kompozit, debelejši kamniti pult, predale z mehkim zapiranjem, ambientalno LED osvetlitev in še druge skrbno izdelane elemente, ki vam omogočajo najudobnejše kuhanje na prostem.
  • Smetarniki: Pri Soltecu mislijo na vaše udobje tudi, ko imate polne roke. Njihovi smetarniki se namreč odpirajo avtomatsko in vam omogočajo brezstično ločevanje odpadkov. Poleg tega pa je ALU konstrukcija smetarnikov elegantna in prilagojena drugim elementom zunanje ureditve. Za nameček pa lahko smetarnik pokrijete z ozelenitvijo ali pa ga spremenite v gredico.

Inovativni izdelki Soltec igrajo ključno vlogo pri izboljšanju funkcionalnosti, trajnosti in estetske privlačnosti zunanjih in notranjih prostorov. Primerni so tako za lastnike stanovanj in hiš, za novogradnje in prenove, prav tako pa tudi za arhitekte in oblikovalce, saj ponujajo številne možnosti za ustvarjanje unikatnih in elegantnih arhitekturnih rešitev. Več o njih izveste na www.soltec.si ali v salonu Soltec v Dobovi.

Sponzorirana vsebina