MIMI je znamka, ki združuje nadvse inovativne in kreativne dodatke. Modnim so se že pred časom pridružili tudi takšni, za popestritev in okrasitev doma, ki jih odlikujeta minimalizem in sodobna forma. Prav to sta dve izmed karakteristik, ki jih je moč zaznati v izdelkih ustvarjalke Miriam Muha.

Miriam je sicer študirala arhitekturo, vendar jo je življenjska pot zapeljala v povsem druge vode. Poleg peščice priložnosti, povezanih predvsem z oblikovanjem interjerja, stika s samim arhitekturnim poklicem ni imela, zato pa se je kaj hitro usmerila na pot, ki ji je bolj pisana na kožo. Zaplula je v prodajne vode, področje spletne prodaje in marketinga, kjer ohranja stik z ljudmi in kreativnost, v popoldanskem času pa se posveča oblikovanju pod znamko MIMI. Blagovna znamka je nastala 2007, iz velike želje po ustvarjanju lepih stvari, v njej pa se Miriam poigrava z minimalističnimi oblikami in inovativnimi materiali.

»Ustvarjanje je postalo pravi način življenja in del popoldanskih ura vsakdana. Tudi kakšen vikend gre za to, da naredim kakšen nov izdelke ali dopolnim zalogo. Začelo se je v osnovni šoli s tečaji spoznavanja različnih tehnik in medijev za ustvarjanje in končalo pri skoraj poklicni poti. Še en velik dejavnik – vedno sem si želela nekaj unikatnega in posebnega in edini način, za kaj takega, je bil, da si naredim sama,« poudarja ustvarjalka.

Najprej so pod znamko luč sveta ugledale broške, veliko pozornosti so bile deležne predvsem tiste v obliki mehkih oblačkov z ročno izdelanimi kapljicami iz polimerske gline. Še dandanes naredi kakšno, na izrecno željo. Zatem so začele nastajati ogrlice, uhani in zapestnice, celoto pa so kmalu zaokrožili tudi izdelki za popestritev doma. Vsi izdelki, ki nastajajo pod znamko MIMI, so izdelani ročno, kar jih naredi še bolj edinstvene. Sledijo sodobnim oblikam, so minimalistični in obenem uporabni.

»Izdelki za dom so nastali iz čiste želje po nečem unikatnem in lepem. Izzivala sem se, da svojim oblikam, ki so mi všeč, povečam skalo, jih minimalno preoblikujem in dobim – okrasno blazino, podstavek za vročo posodo, dekor za steno,« pove Miriam.

Med izdelki za dom najdemo dekorativne mobile, obeske za ključe in zanimive podstavke. Sledni so nadgradnja oblike in dizajna iz kolekcije GOTIK, v sklopu katere so prvotno nastali uhani in ogrlice. Navdih za kolekcijo je oblikovalka našla v gotiki in artdecoju, ki sta ji zelo ljuba, zaradi česar ju je želela vključiti tudi v svoj dom. Miriam je zasnovo le povečala in nastal je uporaben ter zanimiv dodatek za dom, kuhinjo. Podstavki so izdelani iz trdega slovenskega lepljenega bukovega lesa z laserskim rezom. Prava paša za oči so tudi nadvse zanimivi dekorativni mobili, ki jih lahko uporabite v različnih prostorih.

»Mobili so prav tako nastali iz prvotnih oblik uhanov in ogrlic – iz čiste želje po nečem lepem in gibajočem za zen atmosfero prostora. Ohranjajo minimalizem in so lahko vidni ali se zlijejo s prostorom glede na barvo, v katero so pobarvani. Krasno so se obnesli v otroških sobah,« zaključi ustvarjalka.

Več: www.shopmimiandmimi.com