Trendi notranjega oblikovanja se vsakodnevno spreminjajo, zato jim je včasih težko slediti. Ljudje jih z razmišljanjem in načinom življenja ustvarjamo vsak dan. Od kuhinjskih omaric do talnih oblog, od dekorja do zdravega prehranjevanja in bivanja. Nekateri trendi in celostna prenova prostorov naši denarnici velikokrat predstavlja visok strošek, a to še ne pomeni, da našega doma ne moramo osvežiti na preprost in cenovno ugoden način. Bodite v slogu in poskusite vaš dom popestriti z naslednjimi nasveti.

Geometrijski vzorci

Geometrijski vzorci so letos zopet trend. Čeprav vas geometrija v šoli morda ni navduševala, lahko v vaš prostor brez težav umestite pohištvene kose in dekor znotraj geometrijskih okvirjev. So odlični, če želite vaš dom osvežiti na enostaven način. Za začetek lahko dnevno sobo popestrite z novo preprogo, v kuhinji obesite nove zaveze, v spalnico umestite novo posteljnino, predsobo pa okrasite z okroglim ogledalom. Eleganco, igrivost in teksturo lahko dosežete tudi z manjšim dekorjem – dekorativne blazine, držala za svetilke, okvirji za slike. Lahko se odločite za kombinacijo enega geometrijskega lika različnih velikosti, ali pa kombinacijo različnih likov, ki jih popestrite s črtami in drugimi vzorci.

Glineni lonci za rože

Terakota je letos velik trend. Z umestitvijo tradicionalnih posod v rdečkasto-rjavih barvnih tonih prostoru dodamo toplino in živahnost. Te klasične posode, ki imajo nevtralno in toplo barvo, lahko kupimo v cenovno zelo raznolikem rangu – od zelo cenovno ugodnih pa do dražjih. Najbolj izvrstna, trajna, trpežna in odporna proti zmrzali je linija italijanske terakote. Le nekaj posod iz tega naravnega materiala bo – za majhen denarni vložek – v vaš dom vneslo svežino.

Podstavki iz plute

Pluta se vrača! Ta cenovno ugoden material vašemu ambientu doda toplino in teksturo. Kupite jo lahko v številnih trgovinah z umetniškim materialom in doma ustvarite podstavke po lastni želji. Izdelava je hitra in enostavna, pri ustvarjanju pa se lahko poigrate z različnimi oblikami, barvami in vzorci. So kot preproste sestavljanke – lahko jih uporabimo posamično za kozarce ali pa jih zložimo skupaj in jih uporabimo kot podstavek za večje posode.

Dekor z vzorcem marmorja

Trend vzorca marmorja se je močno uveljavil v letu 2016, a še vedno ostaja »in«. Marmor je drag material, a dobra novica je, da je na voljo veliko majhnih dekorativnih elementov z vzorcem marmorja, ki jih lahko po cenovno ugodni ceni brez težav dodamo v naš dom. Embalaža za kozmetiko, kozarci, krožniki, podstavki za sveče, milo, prstane in nakit, ovitki za telefone in prenosne računalnike, namizne podloge in marmorne tapete za popestritev sten – vse to in še več lahko vašemu domu pričara elegantno in trendi vzdušje.

Življenje z rastlinami

Rastline so po ugodni ceni dostopne skoraj vsem. Z umestitvijo le-teh prostor poživimo in vanj vnesemo živ element. Dokazano je, da rastline zmanjšujejo krvni tlak in posledično stres. Zelena barva je barva rasti, umirjenosti, ustvarjalnosti in vzpodbuja rast ter regeneracijo. Z umestitvijo zelenja torej ne boste sledili le trendu, temveč boste izboljšali tudi vaše zdravje in počutje.

Foto: Pinterest