Kaj imajo skupnega vrhunski športniki različnih disciplin? Gotovo to, da znajo skrbno ravnati s svojo energijo in izkoristiti svoje prednosti ter da trenirajo po najmodernejših smernicah. Vse to pa ima tudi Lunosov prezračevalni sistem. Njegove prezračevalne enote so energijsko varčne, z dobrim izkoristkom, moderno zasnovane in brez konkurence, skratka - zmagovalke na svojem področju.

Pri podjetju Lunos so veliki podporniki športnikov in v letošnjem avgustu zlasti olimpijcev, ki so njihov vzor. In nobeno naključje ni, da se primerjajo z najboljšimi, saj tudi sami sodijo v svetovni vrh. Kljub vsem težavam, s katerimi se je gospodarstvo soočalo v zadnjem času, so lansko leto predstavili novost, prezračevalni sistem I-vent, katerega prednost je brezžično delovanje, prav tako pa je njihov direktor Milan Kuster prejel prestižno nagrado EBA (Europe Business Assembly) za “best manager 2020”. 

Razlog ni le odlično vodenje podjetja, pač pa tudi dejstvo, da je področje, s katerim se ukvarjajo, zelo pomembno za vse ljudi, zlasti za naše zdravje. Raziskave namreč kažejo, da povprečen človek kar 70 odstotkov svojega časa preživi v zaprtih prostorih, hkrati pa je večina stavb, v katerih delamo in živimo, slabo prezračevana, bolna, ali kot radi rečejo strokovnjaki, invalidna. V slabo prezračevanih prostorih se nabirajo vlaga, plesen in tudi drugi škodljivi plini, vse to pa se na človeku kaže v obliki slabega počutja, glavobola, alergij, utrujenosti, nezmožnosti krepčilnega nočnega počitka, težav s dihalnim sistemom in še bi lahko naštevali.

Foto: Pexels

Lunosovo prezračevanje z rekuperacijo toplote vse te težave odpravi praktično čez noč. Kako točno deluje in kakšne so njegove prednosti, pa preberite v nadaljevanju, kjer smo zbrali nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov nanje:

  • Kako deluje prezračevalni sistem Lunos?

Prezračevalni sistem Lunos je decentraliziran sistem, ki deluje na principu podtlaka. V prostore se vgradi dovode zraka, ki skrbijo za stalen dotok svežega zraka in ventilator, ki skrbi za neprestano odvajanje izrabljenega zraka iz prostorov.

  • Koliko stane?

O tem, koliko stane investicija v nadzorovano prezračevanje, smo več pisali že tukaj. Okvirno lahko rečemo, da rekuperacijski sistem za cca. 55 m2 veliko stanovanje stane okoli 2.500 do 3.00 evrov (-20% subvencije EKO sklada), medtem ko boste za isti sistem za hišo s kvadraturo okoli 150 m2 odšteli 4.000 do 4.500 evrov (-20% subvencije EKO sklada).

  • Kolikšna je poraba energije?

Prezračevalni sistem Lunos se lahko pohvali z izjemno visokim izkoristkom in energetsko učinkovitostjo. Najbolj prodajana enota Lunos e2 ima izkoristek preko 93,6 odstotka, je praktično neslišna med delovanjem (11dB), na letni ravni pa posamezna rekuperatorska enota porabi le za približno 2,3 € električne energije. Dodatna prednost: filtri so trajni in jih je moč prati pod tekočo vodo, lahko pa izberete tudi filtre za cvetni prah, ki so še posebej primerni za alergike in ljudi z občutljivim zdravjem.

  • Kako poteka vgradnja?

Ker je sistem vgrajen hitro in brez večjih posegov (izkušeni monterji se zamudijo le en dan), lahko sistem vgradijo v katerem koli letnem času, prav tako ga lahko vgradijo v kateri koli fazi gradnje ali prenove, primeren in priporočljiv pa je tudi za vgradnjo v starejše objekte, v katerih že bivate in bi si radi izboljšali kvaliteto bivanja.

Za vgradnjo Lunos prezračevalnega sistema morate zagotoviti, da je elektrika pripeljana do mesta vgradnje ali montaže ventilatorskega sistema, za vse ostalo pa poskrbijo njihovi strokovnjaki.

  • Kako se pri prezračevanju še modernizirati?

Omislite si prezračevalno enoto I-vent, ki je Lunosova novost. Pametna prezračevalna enotaI-Venttemelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju z enostavnim upravljanjem preko aplikacije, ki je kompatibilna s sistemoma Android in iOS. Sistem deluje brez hrupa in škodljivih snovi, kot tudi brez prepihov. Če hočete biti v koraku s časom, je I-vent, ki je proizveden v Sloveniji in s slovenskim znanjem, zagotovo najboljša odločitev!

Pravi čas za nakup

Ker pri Lunosu podpirajo svoje kupce, vam v času od 20. julija do 10. avgusta v sodelovanju s slovenskim EKO skladom podarjajo kar 40 % popusta ob nakupu prezračevalnega sistema Lunos. To pa še ni vse! Vsi, ki se boste v tem času kupili prezračevali sistem Lunos, boste sodelovali v žrebanju, kjer bodo trem srečnežem povrnili kupnino v višini do 3000 €! Več na www.lunos.si  

Sponzorirana vsebina