Do zadnjega detajla domišljeno meščansko stanovanje

Arhitekt Anže Zalaznik je za naročnika oblikoval topel dom, poln zanimivih mikroambientov.

0

Lastnik stanovanjske vile si je v pritličju uredil poslovne prostore. Medtem je v zgornjih etažah na izvedbo čakalo njegovo stanovanje, z dveh strani obdano z razkošnima terasama. Za pomoč pri opremi se je obrnil na studio Zeloa, kjer je z arhitektom tesno sodeloval od prve skice pa do končne izvedbe.

Stanovanje, opremljeno v toplih naravnih tonih, je domišljeno do zadnjega detajla. V odprtem bivanjskem tlorisu je združenih več mikroambientov, ki s svojimi unikatnimi materialnimi zgodbami prispevajo k posebni, moški eleganci celote.

Kuhinja se bohoti s središčno umeščenim, monolitnim kuhinjskim otokom v sijajni beli barvi, ki kontrastno dopolnjuje visok leseni kuhinjski niz, prislonjen ob steno. Vzporedno z otokom stoji jedilni kotiček. Obe – kuhinja in jedilnica – imata poglede usmerjene skozi panoramska okna, čez teraso in na okoliško zelenje.

Če je polovica prostora proti večji terasi namenjena prehranjevanju in druženju, pa v drugi polovici – ki meji na manjšo teraso – kraljuje počitek. Ta del je označen z ugreznjenim stropom, obloženim z lesenimi paneli. Pod njim stoji razkošen kavč s taburejem, družbo pa mu delata dve ikoni modernističnega oblikovanja – Mies van der Rohejeva naslanjača Barcelona. TV kotiček je sestavljen iz vhodne vitrine, oblečene v metalik tapeto, in organskega regala, ki se prilagaja potrebam po višini in globini shranjevalnega prostora. Pred panoramskim oknom stoji sodobno oblikovan kovinski knjižni regal.

Okna krasijo mehko padajoče zavese; stene so oblečne v strukturane tapete, posamezni ambientalni kotički pa so skrbno osvetljeni z raznolikim izborom svetil. “Posebnost projekta je (tako kot večine, ki jih izvedemo), da je celotno pohištvo plod našega razvoja, od jedilne mize, klubske mizice v dnevni sobi, kuhinje, kovinske omare…,” še doda arhitekt.

Interier: Zeloa (Anže Zalaznik)

Fotografije: Janez Marolt

Prejšnji članekPisarniški pripomočki, ki vas bodo prikovali za mizo
Naslednji članekUnikatni vlaknocementni izdelki za sanjski vrt: Cvetlice obožujejo naravna korita
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: