Kar je bil nekoč le pripomoček za telefoniranje, danes nadzoruje že vse aspekte našega življenja. Telefoni so postali naši računalniki, jutranje budilke, s pomočjo njihovih GPS zemljevidov najhitreje pripeljemo do cilja, celo jutranjo kavo in parkirnino nam že plačajo. Zato je dokaj logično, da tako pomembna naprava potrebuje svoje pohištvo in dodatke, ki olajšajo njeno uporabo.

Tako kot so stacionarni telefoni nekoč imeli svoje mesto (mizo, polico, omaro …) v našem domu, tako potrebujejo tudi mobilni telefoni svoj kotiček, kamor jih lahko odložimo. Sicer nas največkrat žulijo v žepu, čakajo na kakšni okenski polici, če jih je treba napolniti, pa ob vtičnici visijo s kabla. Veliko bolj estetsko in prikladno pa je, da si omislimo pohištvo zanje. Po možnosti takšno, ki mimogrede napolni še telefonsko baterijo.

Pohištvo z vgrajenim polnilcem

Dnevi, ko po stanovanju iščemo svoj telefonski polnilec, so minili, saj je že nekaj časa na voljo specializirano pohištvo, ki lahko brezžično napolni baterijo telefona. Spomnimo se samo Ikeine linije Qi Wireles. Predstavili so jo že leta nazaj, zajema pa pisalno mizo, nočno omarico in svetila, ki imajo v svoj podstavek vgrajen telefonski polnilec, navzven viden samo kot znak +. Nanj preprosto odložimo telefon in baterija se že polni. Takšnega pohištva pa je zdaj na tržišču še več (na primer proizvajalca ZENS), običajno modernega dizajna z brezžičnim ali žičnim polnilcem.

Nasvet: brezžično polnilno postajo lahko vgradimo v kateri koli obstoječi kos pohištva. Običajno pridejo v poštev pisalne mize, morda kuhinjski pult ali nočne omarice, kamor najpogosteje odlagamo telefon.

Nosilci in stojala

Najbrž se je že mnogim od nas zgodilo, da se nam je vnel vratni živec ali nam je otrpnila roka, medtem ko smo preko telefona gledali kakšen film ali nogometno tekmo. Ali pa se nam je čezenj polila juha, ker smo ga med kuhanjem nespretno uporabljali ob štedilniku namesto kuharske knjige. No, to se zdaj ne bo več dogajalo, če si bomo poleg polnilnega pohištva omislili tudi kakšno dobro stojalo za telefon. Lahko je bolj robustno, leseno ali kovinsko, lahko pa tudi elegantno, peresno lahko in z nastavkom, ki omogoča, da ga pritrdimo na rob mize, posteljnega vzglavja ali police. Vsekakor izberemo stojalo glede na naše potrebe, saj nam bo takšno tudi najbolje služilo.

Fotografije: Pinterest