Spalnica je eden tistih prostorov, ki ga lahko opremite kar se da osebno, po vaših merah. Je prostor, namenjen počivanju in polnjenju baterij, zato jo preobrazite v mali osebni raj.

Preden pa se podate po nakupih, preverite nasvete, s katerimi boste poskrbeli za veliko spremembo.

  • Kaj je lepšega, kot iz postelje stopiti naravnost na mehko in udobno preprogo. Za ta korak vam ne bodo hvaležna le stopala. Preproga lahko ustvari učinek domačnosti in velja za enega od faktorjev, ki ob majhnem cenovnem izdatku ustvari veliko razliko v sobi. Izberite mehko in udobno preprogo, takšno, na kateri bi želeli, da bi se vaša stopala počasi prebujala v zgodnjih jutranjih urah.
  • Imate na nočni omarici še kaj prostora? Hitro jo namreč lahko zapolnite z budilko, knjigami, kremami za roke, kozarci vode in ostalimi stvarmi, brez katerih si ob polnočnih prebujenjih ne predstavljate življenja. Za začetek pomislite, kaj resnično potrebujete na omarici ter to previdno razporedite po površini. Vse ostalo skrijte v predale.
  • Še ena skrivnost, povezana s predali. Pogosto ročice in kljukice predalnikov vzamete za samoumevne, čeprav jih lahko spreminjate po mili volji. V trgovinah z notranjo opremo lahko kupite najrazličnejše ročice, s katerimi nato ustvarite predalnik po svojem okusu. 
  • Tudi spalnica je prostor, kjer lahko razstavite umetnine, ki so vam drage. Ne varčujte jih le za dnevne prostore, zakaj vam ne bi prav posebna slika družbo delala tudi med spanjem? Prav z umetninami, fotografijami in skulpturami lahko naredite spalni prostor še bolj oseben, če želite doseči umetniški slog, vseh slik ne pribijte na steno, temveč kakšno le naslonite ob zid.
  • Ne pretiravajte s pohištvom v spalnih prostorih. Za začetek izberite en kos, ki bo predstavljal temelje za nadaljnje posege, bodisi čudovito masivno posteljo ali unikatno garderobno omaro.
  •  Se spomnite filmov, v katerih so spalnice prostorne, udobne postelje pa polne čudovitih okrasnih blazin. Sprva bi človek morda pomislil, da gre le za dodatno delo, vendar pa lahko z blazinami ustvarite vtis luksuza in udobja.
  •  Za upoštevanje naslednjega nasveta vam ne bo treba odpreti denarnice: Pospravite po tleh. Prav dobro organizirana in čista spalnica je ključ do dobrega spanca in občudovanja. Spalni prostori, kjer so po tleh razprostrte obleke celega tedna, da se lahko le s počasnimi koraki prebijate do postelje, niso niti najmanj privlačni.

Foto: Pinterest