Če zadnja leta v notranjem oblikovanju vse teži k minimalizmu in izčiščenosti, je stanovanje Matilda prikaz koncepta hiperdekoracije, ki izvira iz italijanskega bolidističnega gibanja v 80. letih prejšnjega stoletja. Povedano drugače: mešanica različnih vzorcev leze iz vseh por tega 65 kvadratnih metrov velikega doma.

Stanovanje iz italijanskega mesta Reggio Emilia je opremil studio Ovre.design, arhitekta pa sta povedala, da je bila naloga težja, kot če bi opremljala 1000 kvadratnih metrov veliko vilo. »V vsakem posameznem prostoru sva poskušala vzpostaviti center, fokus, iz katerega bi nato izhajalo vse drugo – od opreme do dekoracij.«

Zaradi premišljene uporabe ogledal in steklenih površin je stanovanje izredno svetlo.

A še pred tem je bilo treba poskrbeti za obnovo lupine in reorganizacijo tlorisa, saj se stanovanje nahaja v stavbi, zgrajeni leta 1700 in nato zadnjič spremenjeni pred 60 leti. Intervencija je vključevala rušenje sten, s čimer so pridobili večji odprt prostor za kuhinjo, dnevno sobo in jedilnico, na novo so bili zastavljeni tudi drugi prostori.

Glavna spalnico so zasnovali po konceptu hotelske sobe z oblazinjeno posteljo z visokim vzglavjem, opremljenim z USB-priključkom. Uredili so še eno manjšo, 10 kvadratnih metrov veliko spalnico, ki je lahko otroška soba ali soba za goste, v kopalnico pa so pripeljali predvsem glamur. Zaradi svoje širine in izvirne lege v kopalnici posebej zastopa tudi prostor za prhanje.

Pri vseh elementih opreme je v ospredju kakovost, izbirali so vrhunske blagovne znamke (od notranjih vrat do kuhinjskega korita), pohištvo pa je narejeno po meri. Uporaba različnih barv vnaša živahnost, ki jo še nadgradijo udarne tapete, vintage dodatki pa poskrbijo za potreben šarm, kot ga od meščanskega stanovanja tudi pričakujemo.

Arhitektura in fotografije: ovre.design