Kronotermova toplotna črpalka Adapt je NAJ INOVACIJA 2020

Inovativna, tiha, učinkovita in oblikovno dovršena toplotna črpalka Kronoterm Adapt je v sklopu Dneva inovativnosti 2020 prejela kar dve nagradi - nagrado NAJ INOVACIJA po izboru javnosti ter SREBRNO NACIONALNO PRIZNANJE GZS ZA INOVATIVNOST.

0

V okviru Dneva inovativnosti 2020, najbolj prepoznavnega slovenskega dogodka na področju inovativnosti, ki ga vsako leto organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), je slovenski proizvajalec toplotnih črpalk Kronoterm prejel kar dve nagradi, eno s strani javnosti in drugo s strani stroke. GZS je v izbor za najboljše inovacije uvrstila 43 slovenskih podjetij, ki so bili zmagovalci regionalnega izbora.

Izbor NAJ INOVACIJA 2020 po izboru javnosti je potekal z glasovanjem na spletni strani GZS. Kronoterm je s svojo večkrat nagrajeno toplotno črpalko Adapt postal ultimativni zmagovalec izbora, saj je prejel velik delež glasov. Za izbrane inovacije je bilo podeljenih malo manj kot 16.000 glasov, od katerih je toplotna črpalka Adapt prejela več kot 3000 glasov. Nagrada po izboru javnosti je pokazatelj, kako zelo so uporabniki in preostala javnost navdušeni nad inovativno, tiho in izjemno učinkovito Kronoterm toplotno črpalko. Nagrada hkrati potrjuje prepoznavnost znamke Kronoterm in dejstvo, da je zaupanja vredna znamka.

Direktor podjetja Kronoterm Bogdan Kronovšek je ob tem povedal: “Toplotna črpalka Adapt je v tem trenutku resnično popolna toplotna črpalka zrak-voda. Ker smo razvojno naravnani in ves čas razmišljamo, kako bi presegli svoje dosežke, kako bi izboljšali naše rešitve in storitve, že imamo nekaj idej za izboljšave. A kot pravijo, vse ob svojem času.”

Inovativna toplotna črpalka je prilagodljiva v delovanju, vgradnji in videzu. Zasnovana je tako, da ostane nevidna in se čim bolj zlije z okolico. S pojavnostjo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo (SCOP 5,2) uporabniku zagotavlja maksimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja. Ena izmed najtišjih toplotnih črpalk v Evropi popolno prilagaja delovanje potrebam objekta in uporabnika ter celo vremenskih razmeram.

Robustno ohišje zunanje enote naprave kljubuje vsem vremenskim pojavom in ne potrebuje nobene zaščite. Uporabniki glede na svoje želje ter arhitekturni stil stavbe izbirajo med štirimi (barvnimi) različicami – vpadljivi Corten v rustikalnem videzu, barvana pločevina v barvah Nero in Olio ter nerjaveče jeklo Inox. Prvič so uporabili popolnoma novo hladivo R452b, ki ne škoduje ozonu in ima kar 67 % nižji ogljični odtis od obstoječih hladiv. Nova generacija okolju prijaznih toplotnih črpalk ADAPT je tako edina, ki ob varčni uporabi zagotavlja tudi učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije.

www.kronoterm.com

Prejšnji članekPritlična hiša, usidrana v vrt
Naslednji članekProstorno stanovanje pod smrekovimi tramovi
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje