Želite prihraniti pri stroških gretja in hlajenja, utišati hrup soseske in odgnati malopridneže? Istočasno pa uravnavati svetlobo v prostoru in se zavarovati pred radovednimi pogledi? Za vse to potrebujete le en izdelek: senčila ROLTEK. Zanje velja, da niso samo lepa, ampak tudi pametna, predvsem pa zelo prilagodljiva, saj so primerna tudi za okna najbolj nenavadnih oblik. Kakovostna izdelava iz vrhunskih materialov, nadzorovano upravljanje ter strokovni servis pa so razlogi, zaradi katerih bo vaše življenje s senčili ROLTEK vedno brez skrbi.

V podjetju ROLTEK stalno razmišljajo le o eni stvari: kako to, kar je na trgu, narediti bolje. Predvsem varnejše, lepše in obstojnejše. Zadnji plod njihovega lastnega razvoja je tako sistem PURO 2.XR. Gre za nadokensko senčilo, kar pomeni, da se ga vgradi skupaj z oknom. Primerno je za novogradnje ali obnove, ki zajemajo tudi menjavo oken. Njegove prednosti pred ostalimi sistemi senčil so številne: ima izjemno trdno in odlično izolirano omarico, omogoča montažo tako rolet kot žaluzij in vsebuje nevidno vključen komarnik.

Nepričakovano veliki prihranki

Povprečna nadokenska roletna omarica na tržišču ima toplotno prehodnost 0,7 W/m2K. Pri omarici PURO 2.XR pa se ta vrednost giblje med 0,48 in 0,30 W/m2K. V praksi to pomeni, da se v določenem času skozi omarico PURO izgubi več kot polovico manj toplote.

Nemoten notranji prostor

Omarica senčila je skrita nad oknom pod ometom, kar za uporabnika pomeni vsaj tri prednosti: v omarici ni toplotnih mostov, servis se vrši z zunanje strani, predvsem pa je notranji prostor nemoten, saj nad oknom ni neprivlačnih plastičnih plošč in je torej posledično tudi dotok svetlobe v prostor lahko večji.

Možnost naknadne nadgradnje

Pogosto se potrebe ljudi spremenijo, ko pričnejo dejansko uporabljati objekt in senčila. Tako se na primer dostikrat izkaže, da bi prav prišli tudi komarniki. V ROLTEK-ova senčila je komarnike možno integrirati takoj ali kadarkoli kasneje. Kadar komarnika ne potrebujemo, je nevidno navit v omarici.

Neslišni motorji

Ročno dviganje in spuščanje senčil je preteklost, sploh ko enkrat preizkusite ROLTEK-ove izjemno tihe motorje RS100. Ropot običajnih motorjev je lahko včasih nekoliko moteč za prebivalce in sosede, motorji RS100 pa delujejo z glasnostjo nižjo od 40 dB, kar pri vgradnji znotraj popolnoma zaprte in visoko izolativne roletne omarice pomeni praktično neslišnost.

Senčila z motorjem lahko upravljate s pritiskom na daljinca ali stikalo oziroma s pametnim telefonom ali tablico, in sicer tudi takrat, ko ste stotine kilometrov stran.

Popolna varnost

Pomembna prednost rolet ROLTEK je tudi dvojna varnost motornim pogonov. Motorji imajo vgrajen sistem za zaznavo ovir pri pomikanju, kar pomeni, da ob naletu na pozabljen predmet na okenski polici ne pride do poškodb predmeta in rolete, temveč oviro motor zazna in se nemudoma ustavi. Druga varnostna funkcija pa je izjemno trden zaklep lamelnega plašča proti okenski polici. Tega je nemogoče nasilno dvigniti iz zunanje strani, zato morebitni vlomilci nimajo nobene možnosti.

Tudi za okna nepravilnih oblik

Sodobna arhitektura velikokrat temelji na drznih oblikah, zaradi katerih so drzna in asimetrična tudi okna. Za sisteme rolet in žaluzij ROLTEK to ne predstavlja težave. Skoraj je ni oblike, ki je ne bi mogli zasenčiti z njimi.

Rešitve v živo

S senčili, zlasti s sistemom PURO 2.XR, boste torej poskrbeli za udobje in varnost vašega doma v vseh pogledih. Pred nakupom pa si jih ne pozabite ogledati in preizkusiti še v praksi: oglasite se v ROLTEK salonu v Dobu pri Domžalah, kjer imajo predstavljene najboljše in najlepše rešitve senčenja v živo.

Foto: ROLTEK