V času virusne krize radi pozabimo, da je za dobro imunsko odpornost potrebno tudi dobro psihično zdravje. Zanj lahko poskrbimo že tako, da si znotraj domovanja opremimo prostorček, kamor negativna energija nima vstopa.

Pri oblikovanju prostorčka, ki vam bo služil za umirjanje, naj vas vodi lasten navdih. Nič ni prepovedano, izberite sebi ljubo barvo, dodatke, ne pozabite le na udobje in dobro počutje. Morda vam pridejo prav naslednji nasveti:

Za začetek izberite sobo, prostor v domu, kjer se odlično počutite. Ta naj bo na mirnem predelu stanovanja/hiše, izogibajte se prostorom, ki se nahajajo v bližini prometne ceste. Posebno pozornost velja nameniti osvetlitvi, naravna svetloba bo avtomatsko poskrbela za boljšo voljo kot pa kup neonskih luči. Dobro je, da izberete prostor z dovolj sončne svetlobe, če znotraj domovanja tega ne najdete, se lahko preselite tudi na vrt, morda verando ali na balkon. Narava pomirja, zato naj bo kotiček miru opremljen tudi z nekaj zelenja.

Prostor očistite vse navlake, tako vas pri umirjanju ne bodo motili kupi papirja na mizi, temveč se boste lahko v celoti posvetili svojim mislim. V sobi ne pretiravajte s pohištvom, dovolj bo že majhna mizica, preproga in blazina za sedenje na tleh.

Ljudje smo bitja, ki svet dojemamo tudi s pomočjo vonjav, zato poskrbite, da bodo dišave v vaši oazi miru prijetne. Izberite vonje sivke, kamilice ali mete, ki pomirjajo telo in duha. Po nekaterih raziskavah naj bi aromaterapija okrepila tudi imunski sistem in olajšala bolečine v mišicah ter zmanjšala stres. Ob tem ne pozabite na dotok svežega zraka, ki izboljša celostno zdravje.

Ustvarite prostorček, v katerem se boste sami najbolje počutili, za to vam bodo v pomoč tudi kateri osebni, vam dragi predmeti. Osvetlite prostor s svečkami ali izberite pritajeno svetlobo, ki ne bo motila vaših oči.

In še zadnji nasvet: To umirjeno oazo lahko še nadgradite in jo spremenite v zen kotiček, kjer boste preko nadzorovanega dihanja in meditacije odložili s sebe bremena in skrbi. Vse o vzpostavitvi meditacijskega kotička pa preberite tukaj.

Foto: Pinterest